Haber

İspanya Süper Kupası El Clasico ile sahibini buldu

Dijital TV platformu Tivibu, İspanya Harikalar Kupası finalini seyircisiyle buluşturuyor. İspanya’nın en prestijli organizasyonlarından biri olan Süper Kupa’nın galibini 15 Ocak Pazar günü oynanacak El Clasico mücadelesi belirleyecek.

Türk Telekom’un dijital televizyon platformu Tivibu, Avrupa futbolunun devlerini ekranlara taşımaya devam ediyor. İspanya Süper Kupası maçlarını yayınlayan Tivibu, final maçında da seyircisine futbol şöleni yaşatıyor. Geçtiğimiz günlerde oynanan yarı finallerin ardından finalin adı El Clasico oldu. Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacak Real Madrid-Barcelona mücadelesinde ilk düdük 15 Ocak Pazar günü saat 22:00’de çalıyor. İspanya Süper Kupası finali, Tivibu SporCanlı yayınlanacak.

Barcelona penaltılarla finalde

Geçen sezonu 2. sırada tamamlayarak Süper Kupa’da oynamaya hak kazanan Katalan ekibi Barcelona, ​​Real Betis ile penaltılarda yarı finali kazanarak adını finale yazdıran takım oldu. Normal süreyi 1-1, uzatmaları 2-2 biten mücadelede Barcelona seri penaltıları 4-2 kazandı. İspanya Süper Kupası’nı 13 kez kazanarak kupada en başarılı takım olan Barcelona, ​​4 yıllık kupa hasretini sonlandırmak istiyor. Çıktığı son 8 maçı tüm kulvarlarda kaybetmeyerek rüzgarı arkasına alan Xavi’nin öğrencileri, El Clasico galibiyetinin yanı sıra İspanya Harikalar Kupası’nı da kazanarak galibiyet serisine devam etmek istiyor.

Real Madrid kupa sayısını eşitlemeye çalışıyor

La Liga ve Muhteşem Kupa’nın son sahibi Real Madrid, Riyad’daki Kral Fahd Stadyumu’nda galibiyet için sahaya çıkıyor. Geçen yıl İspanya Kral Kupası’nda Real Betis’e karşı final oynayan Valencia ile yarı finalde karşılaşan ve maçı penaltılarla kazanan Real Madrid, Carlo Ancelotti yönetiminde İspanya Süper Kupası peşinde. Kupayı 12 kez müzesine götüren Real Madrid, kupa sayısını ezeli rakibi Barcelona ile eşitlemek istiyor.

Birçok kulvarda birbiriyle yarışan ve dünyanın en büyük derbilerinden biri sayılan Real Madrid-Barcelona’nın efor sarf ettiği “El derby Espanol, El Classic” Tivibu Spor 1’den (Kanal 78) canlı yayınlanıyor. Tivibu 15 Ocak Pazar 22.00’de ekranlarda. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu