Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medyada en çok takip edilen ikinci lider

Devlet başkanlarının telaffuzları televizyon ekranlarının yanı sıra sosyal medyada da geniş kitlelere ulaşıyor.

İtalyan ANSA ajansı, İtalyan Dijital Vakfı “dijital gözlem”Facebook, Instagram ve Twitter üzerinden yapılan araştırmada 24 devlet veya hükümet liderinin sosyal medya hesapları analiz edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan en çok takip edilen 3 lider arasında

Bu araştırmaya göre sosyal medyada en çok takip edilen dünya liderleri; ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky.

Digital Observatory Foundation yetkililerinden Sandro Giorgetti yaptığı açıklamada,

“Liderler tarafından en çok kullanılan üç sosyal medya platformuna bakıldığında, Biden’ın 66 milyondan fazla takipçi ile öne çıktığını görüyoruz, onu 40 milyonun üzerinde takipçi ile Erdoğan ve 27 milyonun üzerinde takipçi ile Zelenskiy takip ediyor. Diğer ikisinden daha fazla uluslararası takipçisi var. liderler, Suriye’deki çatışmanın neden olduğu kamu yararı nedeniyle.”

ifadeleri kullandı.

“Yayınladıkları içerikler farklı hayran kitleleri oluşturuyor”

Giorgetti, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Zelensky’nin sadık takipçileri olduğunu ve yayınladıkları her içerikle farklı bir hayran kitlesi oluşturduklarını ifade ederek, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva’nın da en etkili devlet liderlerinden biri olduğunu ve sosyal medyada en fazla içerik yayınlayan kişi olduğunu kaydetti. medya.

Bu isimleri Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’nin takip ettiği bildirildi.

Vakfın lideri Francesco Di Costanzo, yeni araştırmasının ve ana sosyal medya platformlarının özverili ve dikkatli yönetiminin hem ulusal ve uluslararası düzeyde kazanma stratejisi hem de doğrudan temas halinde başarının değerine işaret ettiğini belirtti. vatandaşlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu