Sağlık

Sağlıklı Yaşam İçin Ne Sıklıkta Duş Almalıyız?

Her gün duş almak özellikle yaz günlerinde hayat kurtarıcı olabilir. Peki, bunun her zaman sağlıklı olmadığını söylesek ne dersin? Nedenlerini sizler için sıraladık. Hadi inceleyelim!

Kaynak:https://health.howstuffworks.com/well…

That 70s Show’dan tanıdığımız Ashton Kutcher ve Mila Kunis çiftinin çocuklarını nadiren yıkadıklarını söylemeleri ile birlikte internet kullanıcıları arasında ne sıklıkta duş almaları gerektiği tartışması alevlenmişe benziyor.

Yaz yaklaşırken uzmanlar bu bahis için ne diyor? Aslında dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var.

1. Cildiniz kuru mu? Özellikle kuru ve egzamalı bir cildiniz varsa her gün duş almamanız fazlasıyla yeterli olacaktır.

Çünkü kuru cilde sahip kişiler duş aldıklarında cilt sağlığı için gerekli olan yüz yağlarını da kaybederler. Bu sağlıksız ve çatlamış bir cilt anlamına gelir.

Yağlı bir cilde sahipseniz günlük duş almanız daha iyi olacaktır. Aksi takdirde yüzünüzde biriken kir ve ter sivilce gibi istenmeyen belirtilere neden olabilir.

2. Günlük rutininiz nasıl? Klimalı bir ortamda çalışıyor, ter ve kirden uzak yaşıyorsanız her gün duş almanıza gerek kalmayacaktır.

Yaşam tarzınız biraz daha aktif ve fiziksel olarak çalışmanızı gerektiriyorsa günlük duş almanız daha iyi olacaktır çünkü cildinizde biriken kir ve ter mantar gibi birçok hastalığa neden olabilir.

3. Kaç yaşındasın? Şaşırtıcı gelse de duş sıklığınızı belirlemede yaşınız da oldukça değerlidir. Yaşlandıkça insan derisi elastikiyetini kaybeder ve incelir.

Sonuç olarak yaşınız ilerlemişse sıcak ve sık duş almaktan kaçınmanız yeterli olacaktır.

4. Saç tipiniz nedir? Genel bir kural olarak, saçlarınız yağlıysa daha sık duş alabilirsiniz. Saçlarınız kuru tip ise aldığınız duş sıklığını azaltmanız daha doğru olacaktır.

Saç söz konusu olduğunda, cildiniz için geçerli olan kurallar burada da aynıdır.

Bir kişinin ne sıklıkla duş alması gerektiğini düşünüyorsunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu