Ekonomi

Potomac Bancshares üç aylık temettüsünü açıkladı

CHARLES TOWN, W.Va. – Potomac Bancshares, Inc., Bank of Charles Town’ın holding şirketi. (OTC:PTBS) üç ayda bir hisse başına 0,10 ABD doları temettü dağıtacağını açıkladı. 2 Şubat 2024 itibarıyla kayıtlı hissedarlar, temettü ödemesini 9 Şubat 2024 tarihinde alacak.

Duyuru, şirketin 30 Eylül 2023 itibarıyla yaklaşık 809 milyon dolar olarak bildirilen varlıklarının ardından geliyor. Potomac Bancshares, ana ofisi, sekiz ek şubesi ve Batı Virginia, Maryland ve Virginia’nın çeşitli ilçelerinde bulunan iki kredi üretim ofisi aracılığıyla faaliyet gösteriyor.

Bank of Charles Town, kişisel ve ticari bankacılığın yanı sıra çevrimiçi ve taşınabilir bankacılık çözümleri de dahil olmak üzere çeşitli bankacılık ürünleri ve hizmetleri sunmaktadır. Banka ayrıca diğer hizmetlerin yanı sıra ticari krediler, konut ve ticari inşaat kredileri ve devlet müteahhit kredileri de sağlamaktadır.

Ek olarak, BCT’nin Konut Kredileri bölümü ikincil piyasa ve portföy ipotek kredileri, inşaattan kalıcı kredilere ve konut rehni ürünleri sunmaktadır. Bankanın bir bölümü olan BCT Wealth Advisors, 65 yılı aşkın süredir finansal yönetim, yatırım, tröst ve gayrimenkul hizmetleri sağlıyor.

BCT, 2023 yılında American Banker tarafından “En İyi 200 Topluluk Bankası” seçildi ve aynı yıl Journal-News Okuyucularının Seçimi Ödülleri’nde dört kategoride “En İyinin En İyisi” ödülünü kazandı. Ayrıca son yıllarda birçok kez “Çalışılacak En İyi Banka” seçilmiştir.

Potomac Bancshares, Inc. Hisseleri OTC Pembe Levha piyasasında “PTBS” sembolü altında işlem görmektedir. Bu temettü beyanı Potomac Bancshares, Inc. tarafından yapılan basın açıklamasına dayanılarak yapılmıştır.

InvestingPro İçgörüleri

Potomac Bancshares, Inc. (OTC:PTBS), son üç yılda temettü ödemelerini dengeli bir şekilde artırarak ve ödemeleri 11 yıl üst üste sürdürerek hissedar getirilerine olan bağlılığını gösterdi ve yatırımcılara istikrarlı bir mali politika sinyali verdi. Şirketin şu anda 52 haftanın en düşük seviyesinde işlem görmesi ve temettü ödeyen hisse senetleri arayan değerli yatırımcılar için bir fırsat sunabilmesi nedeniyle bu özellikle dikkat çekicidir.

Değerleme açısından bakıldığında PTBS, piyasa ortalamasına göre cazip görülen 8,28 F/K oranıyla işlem görüyor. Ancak yatırımcılar, en son InvestingPro verilerinde de belirtildiği gibi, bunun zayıf brüt kar marjları bağlamında gerçekleştiğini unutmamalıdır. İşin olumlu tarafı, şirketin son on iki aydır kârlı olması, potansiyel yatırımcılar için olumlu bir işaret.

Potomac Bancshares’i bir yatırım olarak düşünenler için InvestingPro platformu, 15 $’lık mevcut fiyatın olası düşük değerlemesini gösteren 20,32 $’lık InvestingPro Adil Fiyat tahmini gibi ek bilgi ve ölçümler sağlar. 2023’ün 3. çeyreği itibarıyla son on iki ayda 2,67’lik temettü getirisi ve %11,11’lik temettü büyümesiyle PTBS, gelir odaklı portföyler için ilginç bir seçim olabilir.

Potomac Bancshares’in finansal verilerine derinlemesine bakmak ve daha fazla InvestingPro İpuçları için aboneler https://www.investing.com/pro/PTBS adresini ziyaret edebilir. Yeni yıl indirimi ile InvestingPro abonelikleri artık %50’ye varan indirimlerle karşılanıyor. 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde ek %10 indirim için SFY24veya 1 yıllık abonelikte %10 ek indirim için SFY241 Kupon kodunu kullanın. Yatırım kararlarınızı bilgilendirecek daha birçok InvestingPro İpucu da dahil olmak üzere tüm bilgileri keşfedin.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

ibradi-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu