Haber

Osman Pamukoğlu hangi ittifakı destekliyor? Osman Pamukoğlu açıklama yaptı mı?

Osman Pamukoğlu Kemal Kılıçdaroğlu ile eşi arasındaki temas tarafındaki paylaşımlardan sonra Osman Pamukoğlu hangi ittifakı destekliyor? Osman Pamukoğlu’nun açıklama yapıp yapmadığı araştırıldı. Peki, Osman Pamukoğlu hangi ittifakı destekliyor? Osman Pamukoğlu açıklama yaptı mı?

OSMAN PAMUKOĞLU KİMDİR?

Doğum: 27 Aralık 1947 (75 yaşında), Gerze

1947 yılında Sinop’un Gerze ilçesinde doğan Osman Pamukoğlu, 11 yaşında askeri okula başladı ve 55 yaşında emekli oldu. Selimiye Askeri Ortaokulu, Kuleli Askeri Lisesi, Harp Okulu, Piyade Okulu, Harp Okulu’nda eğitim gördü. Kolej, Silahlı Kuvvetler Akademisi ve Ulusal Güvenlik Akademisi. 10 yıl piyade subayı, 16 yıl kurmay subay olarak kıta komutanlığı ve karargah subayı görevlerinde bulundu. 1990-1992 yılları arasında Edirne-Uzunköprü’de 42. Piyade Alay Komutanlığı, 1993-1995 yılları arasında Hakkari’de Dağ ve Komando Tugay ve Güvenlik Komutanlığı, 1998-2000 yılları arasında Kıbrıs’ta 28. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı, 2000-2001 yıllarında görev yaptı. yılları arasında İstanbul’da piyade okulu komutanı olarak görev yaptı.

1993 yılında tuğgeneralliğe, 1997 yılında tuğgeneralliğe terfi etti. 2002 yılında tümgenerallikten emekli olan Pamukoğlu, Türk Silahlı Kuvvetlerinde toplam 43 yıl görev yaptı. Osman Pamukoğlu, 1. Derece Altın, Üstün Cesaret ve Vazgeçme Madalyası, 2 kez Üstün Yürek ve Vazgeçme Nişanı ve 5 kez Üstün Birlik Eğitim Nişanı ile ödüllendirildi. Pamukoğlu, Türk Ordusunda 5 Üstün Birlik Eğitim Emrine sahip tek kişidir.

Yönetilen operasyonlar

Aşağıda yazan işlemler Blood Sleep adlı programda yayınlanan işlemlerden bazılarıdır.

• I. PKK Kirpi Harekatı

• II. PKK Balkaya Operasyonu

• III. PKK Kuzey Irak Mezi Harekatı

• IV. PKK Kara Dağ Harekatı

• V. PKK Buzul Dağı Harekatı

• VI. PKK Ejderha Harekatı

• VII. PKK Karadağ Operasyonu

• VIII. PKK Kuzey Irak Hakurk Operasyonu

Siyasi hayat

Siyasi hayatına 28 Temmuz 2008’de yaptığı milli çağrı ile başladı. Bu çağrıda Hak ve Eşitlik Partisi’nin ana ideolojisini ve ilkelerini açıkladı.

OSMAN PAMUKOĞLU HANGİ İTTİFAKI DESTEKLER?

Osman Pamukoğlu’na 2023 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı hakkında resmi bir açıklama gelmedi. Sayfamızı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu