Yaşam

Havalar Soğudukça Cilt Bakımınıza Ekleyeceğiniz 10 Adım

Havalar her geçen gün daha da soğuyor. Peki cilt bakımınız değişiyor mu? Aslında soğuk havalarda cildinizi korumak ve ona daha iyi bakmak için cilt bakımınıza eklemeniz gereken 10 adımı söylüyoruz!

1. Cildi bol miktarda nemlendirin

Soğuk havalar cildin hızla nem kaybetmesine neden olabilir. Bu noktada cildi ağır nemlendiriciler kullanarak nemlendirmeyi unutmamak çok önemlidir. Kış aylarında cildiniz ekstra kuru olabileceğinden daha fazla nemlendirmeniz gerekebilir.

2. Yatıştırıcı tonik

Kış aylarında cilt hassasiyeti artabilir. Bu nedenle rahatlatıcı tonikler kullanarak cildinizi sakinleştirebilirsiniz. Cildinizin ihtiyacına ve reaksiyonuna göre rahatlatıcı toniğinizi seçebilirsiniz.

3. Dudak bakımı

Soğuk hava dudakları kurutabilir. Nemlendirici dudak balsamı kullanarak dudaklarınıza özel bakım yapabilir, çatlamasını ve kurumasını önleyebilirsiniz.

4. Güneş kremi

Kış aylarında dahi güneş koruyucu kullanmayı unutmamalısınız. Kış rutininize eklemeyi unutmamanız gereken bir ürün aslında! UV ışınları kış aylarında da cildinizi etkileyebilir. Bu nedenle güneş koruyucu kullanmayı atlamamak önemlidir.

5. C vitamini serumu

Cildinizi aydınlatmak ve korumak için C vitamini içeren bir serum kullanmak, kış aylarında cildinizi koruyacaktır. Bu nedenle cilt bakım rutininize C vitamini içeren bir serum ekleyebilirsiniz.

6. E Vitamini takviyesi

Cildinizin sağlığını desteklemek için E vitamini takviyeleri kullanabilir veya kış aylarında cildiniz daha hassas hale gelebileceğinden E vitamini cilt bakım ürünleri kullanabilirsiniz.

7. Haftalık peeling

Kış aylarında cilt yüzeyinde oluşan kalıntıların düzenlenmesi daha sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlar. Bu nedenle haftada 2 veya 3 kez düzenli peelingi rutininize ekleyebilirsiniz.

8. Bol su tüketmek

Su tüketimi cilt bakımıyla ilgili olmasa da bol su tüketmek cildinizin çok daha canlı olmasını sağlar. Su tüketmek cildinizi içeriden nemlendirmenizi sağlar. Özellikle kış aylarında cildinizin daha fazla suya ihtiyacı vardır. Bu yüzden günde en az 2 litre su içmeyi unutmamalısınız.

9. Ilık suyla duş alın

Kış aylarında sıcak su cildin doğal yağlarını kaybetmesine neden olabilir. Bu nedenle duş alırken ılık suyu tercih ederek cildinizi koruyabilirsiniz.

10. Doğal yağlar

Doğal yağlar, özellikle argan yağı ve jojoba yağı cildi besleyebilir ve nemlendirebilir. Bu nedenle kış aylarında cildinizin ihtiyaç duyduğu doğal yağları cilt bakım rutininize ekleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu