Haber

HDP merkezli 6’lı koalisyon tablosu yine karıştı! Yeni kavga…

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu’nun Ergenekon ve Balyoz davalarına ilişkin açıklamaları 6’ncı masadaki ortaklarından ÂLÂ Partisi’nden tepkiyle karşılandı.

Programa Deva Partisi üyesi Yeneroğlu katıldı. “Ergenekon ve Balyoz’un darbe girişimi olmadığını kabul etmem mümkün değil. O dönemde siyasete karışan generalleri unuttuk mu? AK Parti’nin kapatma davasında AYM’ye giren arkadaşları unuttuk mu?”açıklama yaptı.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez “Ergenekon ve Balyoz davaları, FETÖ ve AK Parti’nin emperyal güçlerle kol kola kurduğu kumpaslardır. Başta dönemin Adalet Bakanı olmak üzere bu zulmün sorumluları hesap verecektir.”Sözleriyle CHP listelerinden aday gösterilen Deva Partisi üyesi Sadullah Ergin’i hedef aldı.

Yeneroğlu “Hukuka ideolojik pencereden baktığınızda doğruyu yanlışı ayırt etmek imkansızdır. Siyasi parti olmadığı için hukuk sizin siyasi aygıtınız değildir.o cevapladı.

KARAMOLLAOĞLU DEVA PARTİSİNE AĞIR SÖZLERLE ELEŞTİRDİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise üçlü ittifak girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının sorumlusu olarak Deva Partisi’ni gösterdi ve Deva Partisi’ni sert sözlerle eleştirdi.

Karamolloğlu, ittifak içi ittifak girişimi hakkında “Uzlaşamadık, çok uğraştım. Devacılar, ‘Bizim liderliğimizde olsun’ dedi. Böyle bir mantık olur mu? AK Parti’den doğru düzgün oy bile alamamış bir parti. Bana bunu söyletme.”söz konusu.

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin “Temel abi, yaşınıza ve ekibinizdeki çok pahalı arkadaşlarımızın kanunlarına dayanarak doğruyu söylemediğinizi söylemeyeceğim. Ancak yapmış olduğunuz anketi incelemenizi ve görmenizi tavsiye ederim. AK Parti’den kopan oyların ilk tercihi açık ara Deva Parti’dir.”Karamollaoğlu da açıklamalarıyla tepki çekti.

akcakocaajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu