Haber

Enginyurt: Kılıçdaroğlu’na suikast kimsenin aklına gelmez

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı, Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, eski Hukuk Büroları Lideri Alaaddin Aldemir’in, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na mafya eliyle suikast girişiminde bulunulacağını duyduğuna dair açıklamasına ilişkin konuştu.

Enginyurt, “Adam denilmeyen Kemal Kılıçdaroğlu’na suikast yapmayı aklına bile getiren adama namussuz, ahlaksız, kiralık katil denir, analar böyle bir insan doğurmadı. Bu ülkede Kemal Kılıçdaroğlu’na suikast yapmak kimsenin aklına gelmez. Çubuk’ta inek hırsızı Osman’ın devri bitti, Kemal Kılıçdaroğlu artık bu ülkenin cumhurbaşkanı adayı ve 13. Cumhurbaşkanı olacak, o milletin adamı oldu, millet kabul etti, sahip çıkacak çünkü kimsenin aklına gelmez.”

‘KAZANAMAYAN ADAYLAR’ KARŞISINDA

Sözcü Ruhat Mengi’nin sorularını yanıtlayan,Enginyurt ,Demokrat Parti olarak ‘aday kazanır’ formülünü kabul etmediklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Kazanmayacak Recep Tayyip Erdoğan olunca, Millet İttifakı’ndan çıkacak her aday kazanıyor. Dolayısıyla böyle bir ayrım, Demokrat Parti’ye kıyasla ismi anılanlara haksızlık olur kanımca. İkinci olarak biz Demokrat Parti olarak bu noktadayız: Her iki belediye başkanımız da Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkanı, yani CHP’nin belediye başkanlarını aday göstermemiz güzel, CHP’nin kurumsal kimliği ortadayken. orta ve Kemal Kılıçdaroğlu bu partinin Genel Lideridir.Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkanlarını aday gösterecek kurumsal kimliğin başı Kemal Kılıçdaroğlu’dur ve ona yakışır.Ve İstanbul ve Ankara gibi iki büyük şehri kaybetmemeleri gerekir. .”

‘Kurbana BİR ŞEY DAHA EKLEDİ’

Altı Tablo’daki krizden de bahsetti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başkan yardımcılığı yapmasıyla krizin çözülmesini sağlayan Enginyurt, şu açıklamayı yaptı:

“Her iki belediye başkanının da başkan yardımcısı olduğunu doğru buluyorum, ancak anayasa iki belediye başkanının başkan yardımcısı olmak için görevlerinden istifa etmesini gerektiriyorsa, belediye başkanları yine kaybedilecek. Bu noktada takdir Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a ait. Meral Akşener’in masaya dönmesi milletin umudunu ve heyecanını daha da artırdı. “Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağım, milletvekili adayı olmayacağım” diyerek baştan cumhurbaşkanı adayı olmayacağını söyleyerek fedakarlığına bir fedakarlık daha ekledi ve bu masanın yıkılmayacak bir masa olduğunu gösterdi. artık. Akşener Bey de yaşananları anlattı. İnşallah milletimiz böyle bir rezalet görmek istemez ve Akşener Bey ekranda bir daha böyle bir şey olmayacağını söyleyerek Türk milletine doğru yolu göstermiştir.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu