Yaşam

“Dikkat Dokuz Çıkabilir” ilk gösterimini yaptı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın (İzBBŞT) yeni çocuk oyunu “Dikkat Dokuz Çıkabilir!” dünya prömiyerini gerçekleştirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın (İzBBŞT) yeni oyunu “Dikkat Dokuz Çıkabilir!” tutuldu. Prömiyeri İzBBŞT İsmet İnönü Sahnesi’nde çocukların ve ailelerin katılımıyla gerçekleşti. Ödülü sonsuza dek hatırlanacak bir hikaye anlatma yarışmasına hazırlanan Dokuz’un hikayesini anlatan oyun, küçük izleyiciler tarafından beğeniyle karşılandı. Oyunun kahramanı Nine’ın anlattığı masallar eşliğinde salon, çocukların neşesiyle rengarenk görüntülere sahne oldu.

Gösterinin ardından tiyatro grubu dakikalarca ayakta alkışlanırken, çocuklar da oyun kahramanları hakkındaki görüşlerini kendileri için hazırlanan kağıtlara yazarak mektup kutularına attılar.
Ceren Demirel, “Dikkat Dokuz Dışarı!” filminin yazarı ve yönetmeniydi. Başrollerde Elçin Fazilet ve Mustafa Can Yılmaz yer alıyor. Oyunun dramaturjisi Halil Ünsal, sahne tasarımı Anıl Işık, kostüm tasarımı Deniz Bilgili, ışık tasarımı ise Kaan Burmaoğlu’dur.

“Dikkatli olun, Büyükanne Ortaya Çıkabilir!” İzBBŞT, 18 ve 25 Şubat tarihlerinde İsmet İnönü Sahnesi’nde küçük tiyatroseverlerle buluşmaya devam edecek. Maçın biletleri kultursanat.izmir.bel.tr ve İzBBŞT bilet gişelerinden temin edilebilecek.

Oyun hakkında
“Masallar, dinleyen kulaklara kendini duyurmak ister. Büyükanneler arasında, ödülü sonsuza kadar hatırlanacak hikaye anlatma yarışmasına katılacak olan Nine, yarışmaya katılmak için kendi masalını yazıyor! İzmir Şehir Tiyatroları açılıyor! Yarışmaya hazırlanmak için Nine’a sahne alıyor ve Nine ile tanışmanızı bekliyor. “Gelmeniz Büyükanne için çok önemli! Çünkü hikâyesini anlatmadan hatırlayamıyor. Yardım etmek ister misin?”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberdiyadin.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu