İş

AKM’de ‘Engelsiz Tiyatro’ devam ediyor

Türk Telekom ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu iş birliğiyle Atatürk Kültür Merkezi’nde hayata geçirilen ‘Engelsiz Tiyatro’ projesi Şubat ayında da devam etti. Görme ve işitme engelli bireylerin kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılımının artırılmasını amaçlayan proje kapsamında AKM Devlet Tiyatrosu’nun oyunlarında canlı betimlemeler, sahne türleri ile dezavantajları aşan bir sanatsal deneyim sunuluyor. ve üstyazı uygulamaları.

Türk Telekom engelli sanatseverlerin kültürel etkinliklere eşit katılımına katkı sağlamaya devam ediyor. Türk Telekom ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen ‘Engelsiz Tiyatro’ projesi kapsamında İstanbul Devlet Tiyatrosu, görme ve işitme engelli sanatseverlere görsel, işitsel ve fiziksel engelleri aşan bir sanat deneyimi yaşatıyor. Proje kapsamında gerçekleştirilen oyunda görme engelli sanatseverler, mekan, zaman, karakterler ve sessiz olayların anında ortada anlatıldığı, görsel olmayan, canlı anlatım uygulamasını kullanarak tiyatroyu detayları kaçırmadan deneyimliyor. diyalogdan. Canlı anlatımın yanı sıra oyun öncesinde düzenlenen sahne türü, görme engelli sanatseverlerin uygun obje, kostüm ve süslemelere dokunarak sahneyi tanımasına olanak sağlıyor. Oyunda kullanılan üstyazı sistemi sayesinde diyaloglar üstyazı şeklinde verilerek oyun, işitme engelli sanatseverler için de erişilebilir hale getiriliyor.

AKM’nin ilk manisiz oyunu ‘Rumuz Goncagül’, 11 Şubat’ta sanatseverlerle buluştu.

Proje kapsamında, yapımcılığını İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun üstlendiği, senaryosunu dönemin değerli yazarlarından Oktay Arayıcı’nın yazdığı, 6 Ocak’ta AKM Tiyatro Salonu’nda ilk kez sahnelenen ‘Rumuz Goncagül’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Zafer Algöz’ün yönettiği Türk Tiyatrosu, 11 Şubat’ta AKM’de sahnelenecek. AKM’deki ‘Engelsiz Tiyatro’ projesi, her ay canlı anlatımlar, sahne tipi ve üstyazı uygulamalarıyla görme ve işitme engelli sanatseverlere engelsiz tiyatro deneyimi yaşatmaya devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu