Haber

Ahmet Yaman: “Hakkımıza Gelen Bütün Asılsız Haberleri Çürüttük”

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor’un Kulüp Başkanı Ahmet Yaman, futbolcuların ödemelerindeki gecikmelerden kaynaklanan anlaşmazlıkları kısa sürede çözdüklerini söyledi. Önder Yaman, göreve geldikleri süreçte ilk aşamada herkesin temkinli yaklaştığını ancak şu an yönetim olarak güven duyduklarını belirterek, “Aleyhimize yalan haberler yapmaya çalıştılar. Hepsini çürüttük. Sunduk. Belgelerle kamuoyuna duyurulur.”

Lider Yaman, lig ortasında oyuncu ödemelerinde yaşanan gecikmelerden dolayı yaşanan anlaşmazlıkları da çözdüklerini belirterek, “Malatya Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımız aracılığıyla sancılı süreci geride bıraktık. Teknik Müdür Hasan Özer’i getirdik. grubun başına geçti.Bizimle birlikte yol yürüdü.Bizimle sözleşme yaptı.Göreve gelir gelmez oyuncularımızın geçmiş dönemdeki alacaklarını ödeyerek işe başladık.Bundan dolayı , ne futbolcunun ne teknik direktörün bizden alacağı olacak.Bugüne kadar ne söz verdiysek harcadık.Sadece ortadaki ödeme süresinden dolayı sıkıntı yaşadık ve bu durumu aştık.” diye konuştu.

Önceki yönetimin yarattığı güvensizliğe değinen Yaman, şunları kaydetti:

“Yeni Malatyaspor için de elimden geleni yapacağım ve bu zor dönemi atlatacağız. STK’larımız, halkımız, belediye başkanlarımız ve işadamlarımız başlattıkları kampanyalarla yanımızda olduklarını gösterdiler. Bodrumspor karşısında 2019’da beklenmedik bir sonuç aldık. Dönemin ilk maçı. Artık onları daha tecrübeli bir şekilde evimize kabul edeceğiz. Bizim için çok değerli bir maç. Takımımız ilk maçta yeniydi, henüz toparlayamadık. Şimdi çok daha heyecanlıyız. Taraftarımızın önünde bu maçı kazanmak istiyoruz. 3 puan alırsak kadromuz diğer maçlara daha moralli hazırlanmış olacak.”

Başkan Yaman, taraftarları Bodrumspor maçına davet etti

Yaman, Teknik Direktör Yılmaz Vural’ın gelmesiyle takımın yeni bir hava yakaladığını da belirterek, “Malatya’ya heyecan geldi. Şehrimiz kaynaşmaya başladı. İkinci yarıya hocamızla daha hareketli başlayacağız. İş adamlarımız, STK’larımız, belediye başkanlarımız ve valimiz kanat Bodrumspor maçına “Bodrumspor maçına en az 10 bin taraftar çekmeyi hedefliyoruz. 15 Ocak Pazar günü rezidansımızda oynayacağımız maç için tüm Malatyalıları kadrolarına sahip çıkmaya davet ediyorum.”

“Kimse Yeni Malatyaspor’dan Üstün Değil”

Malatya’da Yılmaz Vural ile resmi sözleşme imzalayacaklarının altını çizen Başkan Yaman, “Kimse Yeni Malatyaspor’dan üstün değildir. Hasan Hoca’nın istifasının ardından takımın başına kimi getirelim diye düşünürken Yılmaz’a karar verdik. Takımımıza en faydalı isim olacak hoca yakışırdı. Görüşmemizde teşekkür ederiz. Kendisi de çok heyecanlandığını söyledi” diye konuştu.

“Takımda çok önemli bir disiplin var”

Yılmaz Vural’ın teknik heyetinde çok deneyimli isimlerin yer aldığını belirten Ahmet Yaman, “Grubumuzu çalıştıran hocalarımızın 2 en fazla 3 yardımcı antrenörü vardı. Yılmaz hocamız 6 hocayla geldi. Çok tecrübeli bir kadrosu var. Kampta Bir kaç gün sonra Malatya’ya dönecekler Futbolcularımızda çok ciddi değişim var İki hazırlık maçı oynandı Takımda çok ciddi bir disiplin var Oyuncularımızın özgüveni döndü.Futbolcularımızı takip eden kulüplerden transfer teklifleri geliyor.Tabii ki kimseyi verme lüksümüz yok.Bu kadroyla birlikte.Birkaç sezon daha devam etmeyi düşünüyoruz. Teknik direktörümüz Türkiye futbolunun tecrübeli isimlerinden biridir. Sayısız gruba koçluk yaptı ve birçok grubu tabandan zirveye taşıdı. Yeni Malatyaspor’un kesinlikle grupta kalabileceğini söyledi. Hepimiz sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

“Skor silinirse diğer takımların konumu da etkilenecek”

TFF’nin verdiği puan silme cezasının henüz resmiyet kazanmadığını ve kararın iptali için Cumhurbaşkanı ile görüşme yapıldığını anlatan Yaman, “Bir müjdenin gelmesini bekliyoruz. Resmi olarak puanlar düşüyor. Silinmez ama silinme ihtimali kuvvetlidir.Başkanımızla diğer kulüp başkanları ile görüştük.Sonucun prestijiyle bu puanlar alın teriyle kazanılan puanlardır.Mevcut oyuncuların ve teknik heyetin bir suçu yok. Bu cezada inşallah tüm kulüpler için olumlu bir karar olur. Silinmesi durumunda tek başımıza gittiğimiz diğer grupların puanları da silinir. Bu bizi olduğu kadar ligdeki diğer takımları da etkiliyor” dedi. .

Genç ve gelecek vaat eden bir kadroya sahip olduklarını vurgulayan Ahmet Yaman, “Şu anda hiçbir oyuncumuz hakkını tam olarak ödemiş değil. Verseler de satamayız. Mevcut kadromuzla ligi tamamlamamız gerekiyor. Dönem sonunda lige para kazandıracak oyuncuları bir şartla verebiliriz.O da transfer.Tahtayı açmak. Panoyu açmak için gerekli olan diğer parayı da karşılayabilirsek bu olacak. Aksi takdirde hiçbir oyuncumuzu satmayacağız. Bundan sonraki süreçte de aynı oyuncu kadrosuyla yolumuza devam edeceğiz” dedi. – MALATYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu