Haber

2022’nin en çok konuşulan isimlerinden Servet Yardımcı kimdir? Servet Yardımcı hayatı ve biyografisi!

insansız Haberleranaliz ve raporlama sistemi Habermetre’nin 2022 değerlendirme raporu Servet Yardımcı9.756 haber kaynağında 2.310.921 haber yer alırken 2022 yılında toplam 3.876.627.098 ziyaretçiye ulaştı. Servet Yardımcı ile ilgili merak edilen soruların yanıtlarını arıyoruz, kim, kaç yaşında, nereli ve diğer merak edilen soruların odağı haline geldi.

SERVET YARDIMCI KİMDİR?

26 Aralık 1957’de Rize’de doğdu, amatör olarak futbol oynadı. Bir süre Çaykur Rizespor’da teknik direktör olarak çalıştı. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’na ilk kez 2008 yılında Hasan Doğan’ın listesinden girdi. Mahmut Özgener döneminde Başkan Vekili oldu. Daha sonra Mehmet Ali Aydınlar’ın yönetiminde yönetim kurulu üyesi olarak görevine devam etti. 2012 yılında başlayan Yıldırım Demirören döneminde 1. Genel Müdür Yardımcısı oldu ve bu görevi Nihat Özdemir yönetiminde sürdürdü. Bağlı ortaklık, TFF’nin FIFA ve UEFA ile olan ilişkilerini yönetmektedir. 2015 yılında UEFA İcra Kurulu’na aday gösterildi ancak seçilemedi. 5 Nisan 2017’de düzenlenen 41. UEFA Kongresi’nde seçimi kazanan Asistan, UEFA Yürütme Konseyi’ne girdi. 2021’de yeniden seçildi ve yeniden seçildi.

Asistan, ayrıca Fenerbahçe Spor Kulübün kongre üyesidir. Yardımcı evli ve iki çocuk babasıdır. Yardımcı’nın kardeşi eski Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı’dır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu