Ekonomi

İngiltere’de konut kredisi başvuruları Haziran’da arttı

İngiltere’de Haziran ayında onaylanan konut kredisi başvuru sayısı 54 bin 700’e yükseldi.

İngiltere Merkez Bankası (BoE), ülkede Haziran ayında onaylanan konut kredisi başvurularına ilişkin bilgileri açıkladı.

Buna göre, Haziran ayında onaylanan konut kredisi başvuru sayısı 54.700 ile Ekim 2022’den bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.

Mayıs ayında yurt içinde onaylanan konut kredisi başvuru sayısı 51 bin oldu.

Öte yandan Haziran ayında bir önceki aya göre artış olsa da onaylanan konut kredisi başvuruları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15 daha düşük seviyede.

Veriler hakkında değerlendirme yapan Handelsbanken İngiltere ekonomisti Daniel Mahoney, Haziran ayında onaylanan konut kredisi başvurularının piyasanın sanıldığından daha dirençli olduğunu gösterdiğini belirtti.

Muhasebe, vergi ve danışmanlık firması RMS UK Thomas Pugh da, “İngiltere Merkez Bankası’nın politika faizi artışının etkisiyle Haziran ayında ortalama iki yıllık sabit konut kredisi faiz oranı yüzde 6’nın üzerine çıktı” dedi. söz konusu.

Pugh, “Merkez Bankası’nın politika faizinin yüzde 6’nın üzerine çıkması durumunda İngiltere’de konut fiyatlarında yaklaşık yüzde 10’luk bir düşüş bekliyoruz” dedi. değerlendirmesini yaptı.

Mayıs ayında enflasyonun yüzde 8,7 ile sabit kalmasının ardından BoE, politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 4,50’den yüzde 5’e çıkardı.

habereskil.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu