Haber

Yunanistan’da Feribot Olayı: Denizden Düşen Gencin Ailesine Destek Mesajı

Yunanistan’da Panhellenic Denizciler Federasyonu (PNO), geçtiğimiz günlerde Pire Limanı’ndan Girit’e giden feribota binmeye çalışırken mürettebat tarafından denize itilen gencin ailesine destek mesajı vermek için 24 saatlik grev kararı aldı. hafta.

PNO’dan yapılan açıklamada, 36 yaşındaki Andonis Karyotis’in ailesine destek mesajı vermek istedikleri belirtilerek, limanlardaki altyapı ve personel eksikliklerine dikkat çekildi.

Engellilere yönelik ayrımcılıkla mücadele etmeyi amaçlayan “Sıfır Tolerans” isimli girişim, Pire Savcılığı’na yaptığı başvuruda olayda engellilere yönelik ırkçılık unsurunun bulunup bulunmadığının araştırılmasını talep etti.

İnisiyatiften yapılan açıklamada Karyotis’in zihinsel engelli olmasının da olayda etkili olduğu iddia edildi.

Grev nedeniyle ülke genelinde tarifeli tüm gemiler gün boyunca limanlarda demirli kalacak.

Geçtiğimiz hafta Girit’e giden feribota binmeye çalışan Karyotis, bilinmeyen bir nedenle mürettebat tarafından itildi ve Karyotis denize düşerek hayatını kaybetti.

Yunan basınına konuşan görgü tanıklarından bazıları Karyotis’in biletinin olmadığını, bazıları ise geç geldiği için feribota binmek istemediğini iddia etti.

Olayı gösteren güvenlik kamerası görüntüleri sosyal medyada paylaşılırken, gemi mürettebatından kaptanın da aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu