Haber

Yaşar Holding’in kurucusu Selçuk Yaşar hayatını kaybetti.

Yaşar Holding ve Karşıyaka Spor Kulübü Onursal Lideri Selçuk Yaşar, bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle 98 yaşında İzmir’de hayatını kaybetti.

DPA’nın haberine göre Yaşar’ın cenazesi, 13 Şubat Pazartesi günü Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazının ardından Soğukkuyu Mezarlığı’ndaki aile mezarlığına defnedilecek. Yaşar için de tören düzenlenecek Karşıyaka Spor Kulübü’nde.

SELÇUK YAŞAR KİMDİR?

7 Ocak 1925’te Rodos Adası’nda doğan Selçuk Yaşar, orta ve lise eğitimini İstanbul’da Fransız Saint Joseph Lisesi’nde tamamlamış, 1948 yılında İzmir Ticari İlimler Lisesi’nden mezun olmuştur. Yaşar Holding’in kurucusu ve fahri başkanı Selçuk Yaşar 25’i aşkın şirket ve 3 vakıftan oluşan A.Ş., 1954 yılında Türkiye’de bir boya fabrikası kurmuş ve sonraki yıllarda birçok yatırım yapmıştır. Türkiye’de özel kesim bira fabrikası, matbaa mürekkebi üretim fabrikası, UHT katı süt üretimi, özel branş kompoze gübre fabrikası, sağlıklı su fabrikası, özel kesim entegre et tesisi, Balık ve deniz ürünleri çiftliği, 1100 yataklı tatil gibi işletmeleri bulunan Yaşar tatil yeri. Yıllarca Danimarka İzmir Fahri Başkonsolosluğu misyonunu yürüttü.

TÜSİAD VE ESİAD’IN KURUCUSU OLDU

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın kurucusu olan Yaşar, İzmir Karşıyaka’da Selçuk Yaşar Alaybey İlkokulu’nda, Bayraklı’da Durmuş Yaşar İlkokulu’nda ve Bornova’da Selçuk Yaşar Boya Sanayi Meslek Lisesi’nde ve Alaçatı’da Yaşar’da okudu. Alaçatı Çok Programlı Lisesi’ni Eğitim ve Kültür Vakfı yaptırdı. Ege Ekspres Gazetesi, Dönem Dergisi ve Ege Gazetesi’ni çıkaran Selçuk Yaşar, Ege TV’nin kurucuları arasında yer aldı. Türkiye Süt, Et ve Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Derneği (SETBİR, Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) ve Karşıyaka Spor Kulübü) Onur Kurulu Başkanı Selçuk Yaşar ESİAD’ın kurucuları arasında yer aldı (HABER) MERKEZ)

karayazihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu