Ekonomi

Tekirdağ İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Ocak Ayı Toplantısı Yapıldı

Tekirdağ İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun Ocak ayı olağan toplantısı Vali Recep Soytürk başkanlığında gerçekleştirildi.

Tekirdağ İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun Ocak ayı olağan toplantısı, Vali Recep Soytürk başkanlığında Türkiye İş Kurumu Tekirdağ İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. Toplantıda İl Müdürü Yaşar Esen, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün 2023 faaliyet ve çalışmaları ile 2024 planları hakkında sunum yaptı.

Tekirdağ ilinin sosyo-ekonomik yapısı, işgücü piyasası, örgün ve yaygın eğitim, kurs ve programlara ilişkin bilgilerin yer aldığı 2023 Faaliyet Raporu uygun görüldü. Türkiye İş Kurumu Tekirdağ İl Müdürlüğünün 2024 Yıllık İşgücü Eğitim Planı onaylandı.

Aktif İşgücü Hizmetleri kapsamında Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve bağlı Hizmet Merkezlerine iletilen Engelli ve Eski Hükümlü Projeleri incelenerek projelerin Engelli ve Eski Hükümlüler Kurulu’na gönderilmesine karar verildi.

“Cumhuriyetimizin 100. Yılında Tekirdağ’da İstihdamın Bugünü ve Geleceği Sempozyumu”, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü koordinasyonunda, Tekirdağ Namık işbirliğiyle 29 Kasım 2023 tarihinde Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Kemal Üniversitesi, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası. Nihai rapor hakkında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Divan üyeleri Çiğdem Vatansever tarafından bilgilendirildi.

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Tekirdağ ilindeki okullarda açılacak/kapanacak alan ve bölümlere ilişkin talepleri kabul edildi. Dileklerin ardından toplantı sona erdi.

Toplantıya; Toplantıya Vali Recep Soytürk’ün yanı sıra Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen ve İl İstihdam Kurulu üyeleri katıldı. – TEKİRDAĞ

bozuyuk-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu