Haber

Suat Kılıç: Yeniden Refah Partisi’nin duruşu ilkelere dayalı bir duruştur

Suat Kılıç: “Yeniden Refah Partisi’nin duruşu ilkelere dayalı bir duruştur”

ANKARA – Yine Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, ertelenen toplantının ardından AK Parti ile herhangi bir randevunun bulunmadığını söyledi. Kılıç, “AK Parti’den müzakerelerin yeniden başlatılması veya liderler zirvesi düzenlenmesi yönünde bir talep gelirse bu talebe elbette olumlu bakacağımızın sözünü verdik.”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından gündeme ilişkin basına açıklamalarda bulundu.

“Konya Büyükşehir Belediyesi’ni AK Parti’den istemedik”

Yeniden Refah Partisi’nin AK Parti’den Konya Büyükşehir Belediyesi’ni talep ettiği haberlerine ilişkin konuşan Kılıç, “Biz AK Parti’den Konya Büyükşehir Belediyesi’ni istemedik. Lütfen bizden duymadıklarınıza inanmayın.”

“AK Parti ile Refah Partisi heyetleri arasındaki görüşmeler kesintiye uğradı”

AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasındaki ittifak görüşmelerine de değinen Kılıç, “AK Parti ile Yeniden Refah Partisi heyetleri arasındaki görüşmeler kesintiye uğradı. En son 25 Mart’ta yapılacak toplantıyı ertelemek istediklerini belirtmişlerdi. Geçen hafta pazartesi. Bunun dışında herhangi bir rastgele randevu söz konusu değildi.” AK Parti ile ittifak görüşmelerine yönelik herhangi bir talep ve girişimlerinin bulunmadığını belirten Kılıç, “AK Parti’den müzakerelerin yeniden başlatılması veya liderler zirvesi yapılması yönünde bir talep olursa elbette bakacağımızı ifade ettik. Bu isteğimiz olumlu.”

“AK Parti ile yaptığımız 30 maddelik protokolün dışında değiliz”

Yeniden Refah Partisi’nin duruşundan taviz vermediğini anlatan Kılıç, “Bizim duruşumuzun bir şeyi elinden almak, bir şeyi almaya çalışmak olarak özetlenmesinden de rahatsızız. Yeniden Refah Partisi’nin duruşu temelli bir duruştur. AK Parti ile Cumhur İttifakı’na girerken yaptığımız 30 maddelik protokolün dışındadır. Biz değiliz” dedi.

“Büyükşehirlerdeki adaylarımızı 10 Şubat’ta açıklayacağız”

Yeniden Refah Partisi’nin büyükşehirlerde adaylarını açıklayacağı tarihlere işaret eden Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, “10 Şubat’ta Yeniden Refah Partisi Ankara’da belirlediğimiz lider adaylarını açıklayacak ve tüm Aynı toplantıda 31 Mart 2024 yerel seçim beyannamemizi de kamuoyuyla paylaşacağız. “Bir şeye kapı açık ama tarihi belli ve seçimler yaklaşıyor” dedi.

haber-akyazi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu