Ekonomi

Rusya ve Myanmar’dan enerjik iş birliği

ANKARA (İGFA) – NovaWind CEO’su Grigoriy Nazarov ve Primus Advanced Technologies CEO’su Kyaw Hla Win arasında 172 MW’lık rüzgar santralinin inşasına ilişkin işbirliği anlaşması imzalandı.

Anlaşmayla ilgili olarak NovaWind CEO’su Grigoriy Nazarov şunları söyledi: “Rusya’da rüzgar santralleri kurup işleterek kapsamlı uzmanlığımızı kanıtladık. NovaWind stratejisinin özü olarak, çalışmalarımızı ilerletmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu muhtıranın imzalanması, Myanmar’da rüzgar enerjisi projeleri geliştirmenin büyük potansiyelini ortaya çıkarmanın ilk adımı olacak. Ortaklarımızın işbirliğimize olan bağlılığını takdir ediyoruz. Uzun vadeli ve karşılıklı yarar sağlayan bir ortaklık kurmaya kararlıyız. Ortak projelerimiz, Myanmar Elektrik Enerjisi Bakanlığı’nın desteğiyle ulusal elektrik karmasının çeşitlendirilmesine katkı sağlayacak.”

Primus Advanced Technologies CEO’su Kyaw Hla Win de anlaşmaya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “NovaWind ile oluşturduğumuz iş birliği yol haritasının ülkemizde rüzgar santrallerinin uygulanmasında daha verimli ilerlememizi sağlayacağına inanıyorum. Bu, Myanmar’a, ulusal güç sistemine ve bölge halkına sosyo-ekonomik faydalar sağlayacaktır.”

evcilerajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu