Yaşam

“Renkli Düşler Sahnesi” 23 Nisan’da Hatay’da Çocuklarla Buluşuyor

TOBB Türkiye Yaratıcı Endüstriler Meclisi, Netflix Türkiye, Tiyatro Kooperatifi ve Muhtaç Haritası işbirliğiyle hayata geçirilen “Renkli Düşler Sahnesi” projesi beyin sarsıntısından etkilenen çocukları sanatın güzelleştirici gücüyle buluşturmak için 23 Nisan’da Hatay’da açıldı. . Hatay ve Kahramanmaraş’ta 2 ay sürecek proje kapsamında çocuklar tiyatro oyunları, atölye çalışmaları, konserler, sinema gösterimleri ve sokak gösterileri ile çocuklarla buluşacak.

 

 

TOBB Türkiye Yaratıcı Endüstriler Meclisi, Netflix Türkiye, Tiyatro Kooperatifi ve Muhtaç Haritası tarafından #BirlikteHayal Edelim diyerek hayata geçirilen #RenkliHayallerSahnesi projesinin açılışı Hatay’da yapıldı. Tiyatro oyunları, atölye çalışmaları, konserler ve sinema gösterimleri ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklar dolu dolu bir programla bir araya geldi.

 

Renkli bir konserle başlayan program, Tiyatro Kooperatifi’nin partner tiyatrolarından Mahşer-i Cümbüş’ün interaktif doğaçlama oyunu “Mahşer-i Cümbüş Çocuk” ile devam etti. Kısa bir süre sonra Tiyatro Kooperatifi’nin ortaklarından Primat Atölyesi’nin çocukların yaratıcılığını harekete geçiren “Benim Adım Leonardo” adlı atölyesi gerçekleştirildi. Günün temsillerinin sonuncusu ise Akdeniz Bölge Tiyatroları Kooperatifi ortaklarından Nar Sahne’nin “Kral Elbiseleri” oyunu oldu. Gün, Netflix Türkiye’nin içerik takviyesiyle sinema gösterimi ile noktalandı.
 

İstanbul Psikodrama Derneği tarafından içeriği incelenip onaylanan varlıkların yer alacağı, 23 Nisan-26 Haziran tarihleri ​​arasında Hatay ve Kahramanmaraş’ta gerçekleşecek proje kapsamında:
 

  • Tiyatro Kooperatif ortağı Asmalı Sahne, Atta Festival, Brothers Production, DerinArt, Fabrika Sanat, Istanbulimpro, Mahşer-i Cümbüş, Mask-Kara Tiyatro, Primat Atelier, QPerformans, Tatavla Theatre, Theatre BeReZe, Uygur Sanat Tiyatrosu ve Wise Academy; Adana Bölge Tiyatroları Kooperatifi ortağı Adana Gösteri Sanatları Merkezi, Ekol Casting, Gülse Tiyatrosu, Nar Sahne, Ortak Sahne ve Reverans Sanat #RenkliHayallerSahnesi’nde tiyatro oyunları ve atölye çalışmaları ile çocuklarla buluşacak.
     
  • Çocuklar için her hafta konserler ve sokak gösterileri olacak.
     
  • Netflix Türkiye içeriklerine göre haftanın 6 günü sinema gösterimleri yapılacak.
     

Tiyatro Kooperatifi tarafından tasarlanıp yürütülen, TOBB Yaratıcı Endüstriler Meclisi’nin kurumsal gücü ve desteğiyle, Netflix Türkiye tarafından finanse edilen, sinema gösterim içerikleriyle desteklenen ve İhtiyaç Haritası ile sağlanan #RenkliHayallerSahnesi projesi, Türkiye’de operasyonel güçlendirme sağlıyor. alan, beyin sarsıntısından etkilenen çocuklar için güzel bir proje. Şehrin oluşumuna katkı sağlamak, yaraları birlikte sarmak için #BirlikDüşlüzün demeye devam edecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

habertefenni.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu