Haber

Putin: Rusya’nın kendi kaderini tayin hakkı için savaşma zamanı

RusyaHer yerden genç yetenekler getirmek Tavrida Yaratıcı Endüstriler Akademisi’Açılış törenine video konferansla katılan Rusya lideri Putin, yaptığı konuşmada artık Rusya’nın kendi kaderini tayin etme ve kendisi olma hakkı için çabalama zamanının geldiğini söyledi.

“Putin Dünya kültür mirasına büyük saygımız var. Ülkemizde ‘iptal etme’ girişimlerini hayal etmek bile mümkün değil. Ancak dünyada olup bitenlere baktığımızda, gelişimin her türlü orijinalliğini ve orijinalliğini bastıran, kabaca dışarıdan empoze edilen yönergelere veya standartlara ihtiyacımız olmadığı giderek daha açık hale geliyor. Şimdi kendi kaderimizi tayin hakkımız, kendimiz olma hakkımız için mücadele etme zamanı.dedi.

İnsanları birleştirmeye adanmış kültür ve sanatın bugün ‘jeopolitik çatışmanın tam merkezinde’ olduğuna işaret eden Putin, şunları söyledi: Rusya ile ilgili her şeyi ‘iptal etmeye’, onu medeniyetin kazanımlarından silmeye çalışıyorlar. Bu insanlar böylece her şeyden önce kendilerini cezalandırıyor, kendi halklarını ve vatandaşlarını gerçek şaheserlere dokunma fırsatından mahrum bırakıyorlar.”vurgu yaptı.

Putin, Rus kültürünün ‘şefkatin gücünden, karşılıklı saygıdan, en önemli ahlaki ve ahlaki temellerden bahseden, korunması gereken özel bir değere sahip bir mesaj’ taşıdığına dikkat çekti. Genç, hırslı ve cesur yaratıcı insanlar olan sizlerin sanata damgasını vurmayı, yeteneklerinizi en üst düzeye çıkarmayı, yeni akımlar belirlemeyi ve kültürümüzün en zengin mirasını tazelemeyi başaracağınıza eminim.”terimleri kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu