Haber

Peskov: “Kosova konusunda Sırbistan’ı destekliyoruz”

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Priştine’de Rusya’nın Balkanlar’da kaos çıkarmak amacıyla gerilimi tırmandırdığı yönündeki suçlamaları yalanladı ve “Belgrad’ı alınan tedbirlerde destekliyoruz” dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kosova-Sırbistan gerginliğine ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Rusya’nın Balkanlar’da kaos çıkarmak amacıyla gerilimi tırmandırdığı yönündeki suçlamaları reddeden Peskov, Kosova konusunda Sırbistan’ı desteklediklerini söyledi. “Sırbistan egemen bir ülkedir ve burada Rusya’nın yıkıcı etkisini aramak kesinlikle yanlıştır. Sırbistan zor koşullarda yaşayan Sırpların haklarını korumakta ve bu haklar ihlal edildiğinde doğal olarak sert tepkiler vermektedir. Çok yakın müttefik ilişkileri olan Rusya, tarihi ve Sırbistan ile manevi ilişkiler” dedi. “Olup bitenleri, Sırpların haklarına nasıl saygı duyulduğunu ve güvence altına alındığını çok yakından izliyoruz. Ve tabii ki alınan tedbirlerde Belgrad’ı destekliyoruz.”

Kosova-Sırbistan gerilimi

Kasım ayında görevinden istifa eden eski Sırp polis memuru Dejan Pantiç’in gözaltına alınmasının ardından Kosovalı Sırplar, iki hafta önce Jarinje ve Bernjak sınır kapılarında kurdukları barikatlarda nöbet tutmaya başladılar. Kosovalı Sırplar, tutuklu Sırpların serbest bırakılmasını ve Kosova Özel Polis Biriminin ülkenin kuzeyinden çekilmesini talep ediyor. – MOSKOVA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu