Ekonomi

Naci Görür’den iki kent için deprem uyarısı

prof. Naci Görür, dün Konya ve Erzurum’da meydana gelen depremlerin ardından sosyal medya hesabından uyarılarda bulundu. Erzurum’daki depremle ilgili değerlendirmelerde bulunan Görer, “6 Şubat depremleri sonucu sıkışan Doğu Anadolu’da bu depremler beklenebilir. Aynı beklenti Adıyaman- Hakkari arasındaki bindirme kuşağı için de geçerli.”

Afet ve Acil Durum İdaresi (AFAD) Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Erzurum’un Narman ilçesi olan 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

18.06’da Konya’da 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimcisi Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından Konya ve Erzurum’daki depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

“Adıyaman-Hakkari arasındaki bindirme kuşağı için de geçerli”

Görer, Erzurum’da meydana gelen depremle ilgili olarak, “Pınaryolu-Narman/Erzurum’da 4.0 büyüklüğünde bir deprem. Horasan’ın batısında Göle arasında uzanan sol doğrultu fay üzerindedir. 6 Şubat depremleri sonucu sıkıştırılmış.Aynı beklenti Adıyaman-Hakkari arası bindirme zonu için de geçerli.

Görür, Konya’da meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak, “Çandır-Selçuklu/Konya’da 5.1 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem Konya-Çandır hattı üzerinde, uzanan faylı parçalar üzerinde oldu” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu