Ekonomi

Malezya’da “Türkiye Century Investment Resepsiyonu” Düzenlendi

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi öncülüğünde düzenlenen “Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları” Londra, Paris, Milano, Viyana, Pekin ve Singapur’un ardından Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da düzenlendi. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü vurgusu ile düzenlenen resepsiyonda Türkiye ve Malezya arasındaki ikili ekonomik çıkarlar ve yatırım süreçleri değerlendirilirken, iki ülke arasındaki fırsatlar ele alındı.

  Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümü vurgusuyla dünyanın farklı noktalarında düzenlemeye devam edilen “Türkiye Asrı Yatırım Resepsiyonları” dün akşam Malezya’da gerçekleştirildi. ‘Türkiye: Dayanıklı Yatırım Ortağınız’ temalı resepsiyonun açılış konuşmalarını Türkiye’nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Buyruk Salim Yüksel, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu ve ülkenin en değerli altyapısı UEM Genel Müdürü yaptı. ve mühendislik kümesi, Dato Mohd Izani Gani. Programa Malezya Yatırım, Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Liew Chin Tong da katıldı.

UEM Genel Müdürü Dato Mohd Izani Gani, “Malezya Varlık Fonu Khazanah, Yatırım Ofisi ile yakın işbirliği içinde çalıştı ve İstanbul’da bölge ofisini açmayı planlarken önemli ölçüde destek aldı. Sonuç olarak 2013 yılında bölge ofisi açıldı. 2017-2018 yılları arasında Türkiye Bölge Direktörü iken Yatırım Ofisi ile Khazanah arasındaki bu özel ilişkiye bizzat şahit oldum.”söz konusu.

Malezya Yatırım, Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Liew Chin Tong Türkiye’nin 100. yılını kutladığı bu etkinliğe davet edilmekten büyük mutluluk duyuyorum. Önümüzdeki dönemde Türkiye dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi, Malezya ise ilk 30 ekonomisi arasına girmeyi hedefliyor. Karşılıklı ekonomik çıkarların geliştirilmesinin bu amaçların gerçekleştirilmesinde değerli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Türkiye’nin özellikle savunma sanayinde gösterdiği başarının farkındayım ve bu alanda karşılıklı olarak yapılacak çok iş olduğuna inanıyorum.”söz konusu.

Malezya Büyükelçisi Buyruk Salim Yüksel “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu etkinliğin ortasında tarihi ve yakın bağları olan iki kardeş ülkenin olması sevindiricidir. İlkini 2015 yılında imzaladığımız Serbest Ticaret Anlaşması, son olarak hizmet, e-ticaret ve yatırım başlıklarını kapsayacak şekilde genişletildi. İki ülke arasında her yıl ivme kazanan ekonomik bağlar, başta helal branşı olmak üzere havacılıktan hammadde ticaretine kadar önemli bir potansiyele sahip. İki ülke arasındaki karşılıklı yatırımlarda da değerli bir potansiyel görüyoruz. Bu düzenleme vesilesiyle sizleri Türkiye ekonomisinin sunduğu eşsiz yatırım fırsatlarından yararlanmaya davet ediyorum.”söz konusu.

Türkiye’de çıkarları olan ve kapsamlı stratejik ortak düzeyindeki Malezya’da Cumhuriyetin 100. yılı vesilesiyle yatırımcı resepsiyonlarına devam ettiklerini belirtti. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu,  “Son dönemde ivme kazanan savunma sanayii işbirliklerinin yanı sıra Malezya merkezli firmaların enerji, finans, ulaşım, perakende, sağlık ve teknoloji girişimleri sektörlerinde de ülkemizde yatırım yaptığını biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Malezya’nın değerli bir merkez olduğu iştirak finansmanı alanında yeni açılımlara öncülük edeceğini, Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Başbakanımız İbrahim’in son görüşmelerinde sıkça vurguladıkları gibi, iki ülke arasındaki bağların önümüzdeki dönemde hızla geliştirilmesi hedeflenmektedir. başta ticaret ve yatırım olmak üzere birçok alanda… Bu vizyondan ilham alarak dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olma hedefiyle Türk Yüzyılına girerken Malezyalı yatırımcıları ülkemize yatırım yapmaya davet ediyoruz.”söz konusu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

kozluajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu