Haber

Kayseri turizmden hakkını alamıyor

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
UYG Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Yücel, seçim çalışmaları kapsamında Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ni (TÜRSAB) ziyaret etti. Yücel’e İl Başkanı Tansu Şener de eşlik etti. Burada TÜRSAB Erciyes Bölge Temsilcilik Komitesi Lideri Ali Emre Mart ile bir süre görüşen heyet, Kayseri turizmi hakkında bilgi aldı.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Uygun Partili Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Yücel, “Bugün İl Başkanımız Sayın Tansu Şener ve il yönetimimizin yanı sıra Türkiye Seyahat Derneği üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirdik. Acenteler (TÜRSAB), şehrimiz ve turizmiyle ilgili Erciyes Bölge Temsil Kurulu Başkanı Sn. Ali Emre Mart ve yönetimine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Ziyarette fikir alışverişinde bulunduklarını hatırlatan Yücel, “Kayseri’miz turizm fiyatlarını maalesef yeterince pazarlayamıyor. Mevcut varlıklarımızı öne çıkarmak, turist çekmek gerekiyor. Yanı başımızdaki Kapadokya’ya 4 milyon turist geliyor, Her yıl Antalya’ya gelen turistler bile Kapadokya’yı çeşitli şekillerde ziyaret ediyor.” Fakat bazı nedenlerden dolayı Kayseri Havalimanı’na inip Kapadokya’ya giden turistler asla Kayseri’ye uğramamaktadır. Kapadokya’yı ziyaret eden turistler otobüslerle gelip havalimanından uçağa binip geri dönüyorlar. Bu şehri hiç merak etmiyorlar. Burada şehir yöneticilerine büyük iş düşüyor. Ancak turizm acentalarının da mutlaka sorumluluğu var. İşbirliği olmalıdır.

Bu turistlerin en az yüzde 15’inin Kayseri’de kalıp, Kayseri’yi ziyaret etmesi ve Kayseri’nin turizm değerlerini görmesi gerekiyor. Bakın Erciye’miz var. Yapılan yatırımlara teşekkür ediyoruz, yöntemi eleştirebiliriz ama artık yapıldı. Bundan sonra bize düşen, buraya turist çekmek için yoğun çaba sarf etmektir. Göreve gelir gelmez Kapadokya’ya gelen turistler Erciyes’i görmeden kalmayacak. Türkiye’nin ikinci büyük kapalı çarşısını görmeden gitmeyecek. Kapuzbaşı Şelalelerini mutlaka göreceksiniz. Soğanlı Vadisi’ne kurulacak butik otellerde mutlaka konaklayacak. Sultan Sazlığı ziyaretçi akınına uğrayacak. Atları ve camileriyle ünlü Hörmetçi Sazlığı turist akınına uğrayacak. Hacer Ormanları, Kuşçu Baraj Gölü, Germir, Gesi, Koramaz Vadisi, Kızılırmak ve Zamantı Nehri turizme açılacak. Bakın Kızılırmak akıp gidiyor, üzerinde tesis bile yok. Bizden hemen sonra Avanos Kızılırmak’ı o kadar güzel kullanmış ki görülmeye değer. Kayseri ise hâlâ suyun akışını izlemekle yetiniyor. Bayramhacı da boş duruyor. Kayseri’nin o kadar çok turizm varlığı var ki, bizimle birlikte değer kazanacaklar. Kayseri turist akınına uğrayacak. Şimdi uzun değil. 1 Nisan itibarıyla Kayseri her alanda olduğu gibi turizm alanında da hak ettiğini alacak. “Meydanlarımız turistle dolacak. Uçaktan inenler doğrudan Kapadokya’ya gitmeyecek” dedi.

kozlu-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu