Haber

İyi Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, İyi Parti’den İstifa Etti: “Her Zaman ‘Önce Ülkemin Çıkarları, Önce Milletimin Çıkarları’ Dedim”

İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker partisinden istifa ettiğini açıkladı. Beker, “Attığım her adımda, attığım her yolda her zaman ‘önce ülkemin, milletimin menfaati’ dedim. En büyük hayallerim her zaman ülkem içindi… Yapamayacağımı düşündüğümden beri Artık İYİ Parti çatısı altında Ankaralı hemşehrilerime ve Büyük Türk Milletine katkıda bulunarak, “Bugün itibarıyla İYİ Parti’den istifa ediyorum” dedi. Durmuş Yılmaz, Bahadır Fazilet, Hasan Subaşı ve Faruk gibi isimler Köylüoğlu da geçtiğimiz haftalarda benzer nedenlerle istifa etmişti.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker partisinden istifa ettiğini açıkladı. Beker’in bugün X (Twitter) hesabından paylaştığı istifa açıklaması şöyle:

HER ZAMAN ‘ÖNCE ÜLKEMİN, ÖNCE MİLLETİMİN ÇIKARLARI’ DEMİŞTİM”

“Hayatım boyunca doğruluğu ve dürüstlüğü benimsedim. Attığım her adımda, attığım her yolda hep ‘önce ülkemin, milletimin menfaati’ dedim. En büyük hayallerim her zaman ülkem içindi. Şuydu: elbette çok çalışmakla mümkün. Bu vesileyle ülkemizin her köşesinden, İYİ Parti’den bir araya gelen yol arkadaşlarımızla birlikte, herkes İYİ Parti’yi kurduk. 25 Ekim 2017’den bu yana gece gündüz mücadele ettim, çalıştım. İYİ Parti’nin başarısı için, tüm gücümle, her alanda, gecemi kutluyorum. Aziz Türk Milleti ve Aziz Ankaralı Hemşehrilerim, Ankara’da. Sizlerin teveccühüyle Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve GÜZEL Parti Küme Milletvekili seçildim. 2019 Yerel Seçimlerinde Sayın Başkana, başta siz değerli vatandaşlarım ve Ankaralı esnaflardan olmak üzere bana gelen tüm talepleri dile getirmek, yerine getirmek ve analiz etmek amacıyla, 4 yıllık görevim boyunca 200 binin üzerinde vatandaşımızı ağırladık. ABB UYGUN Parti Küme Başkanlığımızdaki parti üyelerimiz. Sokağa indik; Ankara’yı mahalle mahalle, sokak sokak, köy köy gezdik. Ankara’nın sorunlarına ilçe ilçe doğrudan değindik.

“ARTIK İYİ PARTİ ÇATISINDA ANKARA VATANDAŞLARIMA VE BÜYÜK TÜRK MİLLETİNE KATKIDA BULUNAMAYACAĞIMI DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN, BUGÜN İTİBARİYLE İYİ PARTİ’DEN İSTİFA EDİYORUM.”

14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerinde Küme Başkan Yardımcılığı görevimden ayrıldıktan sonra YETER Partili üyelerimizin yoğun desteğiyle eğilimde 3 bin 632 oy alarak Ankara 2. Bölge 1. sıradan milletvekili adayı oldum. Anket parti içi rekor kırdı. Partililerimiz, yoldaşlarımız ve gönüllülerimizle birlikte nefes kesen bir seçim kampanyası yürüttük. Hep birlikte UYGUN Partisinin benim seçim bölgemde oylarını artırdık. Sivil Toplum Kuruluşlarımız, Esnaf Birliklerimiz, Köy ve Mahalle Muhtarlarımız ve gençlerimizle sürekli bir araya geldik. Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında taleplerini dile getirdik; Soru önergelerini, araştırma tekliflerini, yasa tekliflerini sunduk. Bu zamana kadar GÜZEL Partisinin başarısı için, özellikle Ankara’da yaşayan değerli hemşerilerime hizmet etmek için yorulmadan çalıştım. Bu süreçte benimle birlikte yürüyen tüm yol arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Değerli Türk Milleti ve Değerli Hemşehrilerim, İYİ Parti çatısı altında Ankaralı hemşerilerime ve Büyük Türk Milletine artık katkı sağlayamayacağımı düşündüğümden bugün itibarıyla YETERİ Partisinden istifa ediyorum.

İYİ Parti İlçe Başkanlarımız, yöneticilerimiz, üyelerimiz, gönüllülerimiz ve başta değerli Ankaralı hemşehrilerim olmak üzere İYİ Parti’ye oy veren tüm vatandaşlarımız ile birlikte olduğumuz gibi bundan sonra da kapım ve telefonum her zaman açık olacaktır. Her zaman olduğu gibi aynı kararlılık ve inançla Büyük Türk Milletine ve Ankaramıza hizmet etmeye devam edeceğim. Saygılarımla.”

BAHADIR FAZİLET, DURMUŞ YILMAZ, HASAN SUBAŞI….”

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti’den Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu istifa ederek AKP’ye katıldı. Hatipoğlu’ndan önce 27. Dönem İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz ve 27. Dönem İstanbul Milletvekili Bahadır Erdem de istifalarını açıkladı. Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve eski İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı da, yerel seçimlere ayrı adaylarla girmenin AKP’nin yararına olacağını ve belediyelerin yeniden iktidara devredileceğini belirterek istifa etti. Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu da aynı şekilde istifa ederek, “Geçen dönem belediye seçimlerinde kazanmaya çalıştığımız kişiyi bu dönem kaybetmeye mi çalışacağız? Lideri olduğu partinin belediye başkan adayına nasıl karşı çıkabiliriz?” 3 ay önce devletin idaresini devretmeyi planladığımız kişi mi?”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu