Haber

“Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü” 20 Mayıs’ta New York’ta yapılacak

1981’den beri New York’ta düzenlenen “Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü” 20 Mayıs’ta yapılacak.

New York Başkonsolosluğu’nun sosyal medya hesabından görüntülü mesaj paylaşan Başkonsolos Reyhan Özgür, tüm vatandaşları Türk Bayramı Yürüyüşüne davet etti.

Özgür, “Cumhuriyetimizin 100. yılında Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) 20 Mayıs Cumartesi günü Manhattan’da düzenlenecek. 40. Geleneksel Türk Günü Yürüyüşüne tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.” sözlerini kullandı.

Geleneksel Türk Günü Geçit Töreninin Türk-Amerikan toplumunun birlik ve beraberliğinin artması, ABD’nin ekonomik ve kültürel hayata katkılarının görünürlüğünün artması açısından değerli olduğuna dikkat çeken Özgür, çocukların katılımına özel bir önem verdiklerini ve ve özellikle gençler.

TADF, konuyla ilgili yaptığı duyuruda, yürüyüşün New York Manhattan’daki ünlü Madison Avenue üzerinde saat 11.30’da başlayacağını bildirdi.

Açıklamada, “Geleneksel Türk Günü Geçit Töreninde, Türk-Amerikan toplumu ve Türkiye’den gelen misafirlerimizle birlikte, önce depremde hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi rahmetle anacağız. Ardından şehitliğimizin 40. yılını kutlayacağız. New York’ta Klasik Türk Günü Yürüyüşü ve Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü ve ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a gelişinin 104. Yıldönümünü hep birlikte kutlayacağız.Bu yıl Türk-Amerikan camiası ile birlikte yürümek için güç kazanacağız. tek yürek olarak.” ifadeler yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin ikinci versiyonu için de oy verme süreci başlayacak.

Geleneksel Türk Günü Geçit Töreninin gerçekleştirileceği Cumartesi günü, Türkiye’de 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin ikinci tur oy verme süreci ABD genelinde de başlayacak.

New York’ta seçmenler, 20-24 Mayıs ortasında Türkevi’nde 08:00-22:00, South Jersey ve Long Island’da kurulan seçim merkezlerinde ise 09:00-21:00 arasında oy kullanabilecek. 20-21 Mayıs ortasında.

Washington Büyükelçiliği ve ülkedeki diğer başkonsolosluklarda da 20-24 Mayıs ortasında 08:00-22:00 saatleri arasında oylama yapılacak.

Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü 1981 yılına dayanmaktadır.

Türk diplomatların Ermeni terör örgütü ASALA tarafından şehit edilmesine tepki amacıyla ilk olarak 1981 yılında ABD’de düzenlenen yürüyüş, ilerleyen yıllarda gelenek haline geldi. Kovid-19 döneminde düzenlenmeyen yürüyüşün geçen yıl 39’uncusu düzenlendi. Bu nedenle bu yıl Klasik Türk Günü Geçit Töreninin 40.’sı gerçekleştirilecektir.

Yürüyüşe Azerbaycan ve KKTC başta olmak üzere Türk dünyasından binlerce kişi Türk bayraklarıyla katılıyor. Yürüyüş kapsamında çeşitli dernek ve kuruluşların tören araçları resmi geçit törenleri düzenliyor ve Türkiye’den sanatçılar konserler veriyor.

bayat-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu