Haber

Gebze Engelli Yaşam Merkezi için ilk kazı yapıldı

Büyükşehir, Gebze ilçesi, engelli vatandaşlarımızın çeşitli etkinlik ve eğitimlere katılabilecekleri Manisiz Yaşam Merkezi inşaatı için ilk kazıyı yaptı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, gençlere hizmet veren Cemil Meriç Manisiz Yaşam Merkezi’nin ardından bu kez engelliler için örnek bir çalışmaya daha başladı. Engelli vatandaşlarımız ve onlara bakan aileleri için değerli bir adım için yapım çalışmaları başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın tarafından duyurusu yapılan ve geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan Gebze Manisiz Yaşam Merkezi için Gebze Millet Bahçesi’nde (eski adıyla Gebze Askeri Kışlası) hafriyat yapılıyor.

 

KAZI BAŞLADI

Gebze’nin vizyon projelerinden biri olan Gebze Millet Bahçesi birçok sosyal, kültürel ve eğlence alanını bünyesinde barındıracak. Gebze Millet Bahçesi için çok farklı amaçlarla kullanılacak yapılar yapacak olan Kocaeli Büyükşehir, ilk olarak Gebze Manisiz Yaşam Merkezi’nin inşaatına başladı. Bu kapsamda merkezin inşaası için hafriyat çalışmaları yapılıyor.

 

ÖZEL EĞİTİM SINIFLARI, SPOR VE AKTİVİTE ODALARI

İhale sonrası inşaatına başlanan Gebze Manisiz Yaşam Merkezi’nde ayrıca hidroterapi havuzları, gündüz bakım üniteleri, özel eğitim sınıfları, yaratıcılık geliştirme ve mesleki eğitim atölyeleri, spor ve aktivite salonları, kültür ve sanat geliştirme akademileri, kütüphaneler ve rekreasyon ve sosyal alanlar. Merkezde ayrıca idari ofisler, soyunma odaları ve duşlar da bulunacak. Tüm bu imkanlar zihinsel engelli, aşağı, otizm tanılı, bedensel engelli, işitme engelli, görme engelli ve kronik pürüzlülük kümelerindeki tüm engelli bireylere sunulacaktır.

 

YAŞAM MERKEZİ 2 KATLI OLACAK

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Gebze Manisiz Yaşam Merkezi’nin toplam inşaat alanı 6 bin 755 metrekare olacak. Yaşam merkezi bodrum ve zemin kat olmak üzere 2 kat olarak inşa edilecek. İhaleyi kazanan müteahhit firma tarafından gerçekleştirilecek projede 1,26 metrekarelik bodrum katı, sığınak, işçi soyunma odaları, duş, kadın ve erkek tuvaletleri, kazan dairesi, teknik hacimler olarak planlanırken, 2. katta yer alıyor. bin 931 metrekare zemin kat, terapi odaları, aktivite atölyeleri, öğretmenler odası, idari ofisler, bay-bayan hidroterapi havuzları, soyunma odaları, duş kabinleri ve bay-bayan tuvaletler olacak. 2 bin 595 metrekarelik birinci katta spor salonu, yemekhane, çok amaçlı salon, kütüphane, derslikler, aktivite atölyeleri, idari ofisler, soyunma odaları, toplantı salonu ve bay tuvaletler yer alırken, ikinci kat ise kapalı otopark olarak planlandı. bir depo.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu