Haber

Depremde hasar gören evlerin penceresiz perdeleri kaldı

Depremden etkilenen kentlerden biri olan Hatay’ın İskenderun ilçesinde, insanların bir zamanlar umutla gökyüzünü seyrettiği evlerin pencerelerinden sadece sarkan perdeler kaldı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen kentlerden biri olan 395 bina yıkılırken, 2 bin 143 bina hasar gördü, Hatay’ın İskenderun ilçesinde 289 bina için acil yıkım kararı verildi.

Yüzlerce insanın hatırasına mezar olan evlerin kırılan, yırtılan veya düşen camlarından geriye sadece perdeleri kaldı.

Mustafa Kemal, Pınarbaşı ve Meydan mahalleleri gibi yıkımın yüksek olduğu bölgelerde binalardan sarkan perdeler dikkat çekiyor.

Pınarbaşı Mahallesi sakinlerinden Alican Binektaş, deprem öncesi hareketli bir yer olan İskenderun’un “yüzyılın felaketi” ile birlikte hayalet şehre dönüştüğünü söyledi.

Kenti terk etmeyeceğini vurgulayan Binektaş, “Depremden sonra pek çok arkadaşımızı, akrabamızı kaybettik. Bu durumu anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır. Çünkü burada hayallerinizi ve evinizi kaybedersiniz. ‘ev’, orada en büyük manevi azabı çekersiniz.” dedi.

“Taşlar üzerimize düşecek gibiydi”

Esnaf Engin Alkış da depremlerde yıkımın çok fazla olduğunu belirtti.

Depremin olduğu ilk gün enkaz altında kalan komşularını kurtarmak için bölgeye gelen polislerle birlikte çaba sarf ettiklerine işaret eden Alkış, “Depremin şiddeti oldukça fazlaydı. -katlı, önce sola sonra ileri geri vurma sesi çıkarmaya başladı.Üzerimize taş düşecek gibiydi.Elektrikler kesildi..İnsanlar panik içindeydi.” ifadelerini kullandı.

Alkışlar, depremin yaralarını sarmak için çalıştıklarını söyledi.

Kendi işyerini açtığını söyleyen alkış, “İnsanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Herkes sağlam olan mağazalarını açarsa, kargaşa ortamından kurtulup yeni bir hayata başlayabiliriz” dedi. Değerlendirdi.??????

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu