Ekonomi

Denizlerde av yasağı başladı ama balık tezgahlarında hareketlilik devam ediyor

2022-2023 av döneminin 15 Nisan itibari ile bitmesine rağmen balık tezgahlarında hareketlilik devam ediyor. Özellikle palamut avcılığı açısından oldukça verimli bir dönemin sona ermesiyle birlikte vatandaşlar, mezgit ve istavritin yanı sıra kültür balıklarına da ilgi gösteriyor.

‘Vira Bismillah’ diyerek denizlere açılan trol ve gırgır ağlarıyla balık avlayan balıkçılara 1 Eylül’den itibaren 15 Nisan’da av yasağı başladı. Teknelerini limana demirleyen balıkçılar, teknelerinin bakımlarının yanı sıra yırtılan ağları tamir ederek yeni sezonun hazırlıklarına başlarken, amatör balıkçıların yakaladığı istavrit ve mezgitlerle balık tezgahları süslenmeye devam ediyor. Trabzon Moloz’daki balıkçı tezgahlarında istavrit 60-120 TL, mezgit 35-150 TL ve sargan 130 TL’den satılırken, kültür balıklarında somon 50-70 TL, alabalık 70 TL’den satışa sunuluyor. .

Av yasağının başlamasına rağmen balık faaliyetinin devam ettiği tezgahlara vatandaşların ilgi gösterdiğini belirten Turgay Memiş, balık tezgahlarını mezgit ve istavritlerin süslediğini söyledi. Memiş, “Bunların yanında çipura, levrek, alabalık ve somon var. İleride bir süre mezgit ve istavrit yeriz, sonra alabalık ve somon devam eder. Orta boy mezgit 35 lira Ama 100-150 liraya mezgit var.Balık zaten az.Para çok olacak o yüzden fiyatlar biraz daha yükselecek” dedi.

Balıkçı Gökmen Aydın ise bu yıl palamut avının bol, hamsi avının az olduğunu belirterek, “Vatandaş bu yıl hamsi yiyemedi. İnşallah seneye hamsi bol bol tüketilir. İstavrit 60-120 lira. , somon 50-70 lira, alabalık 70.” “Lira, sargan 70 lira. Balık şu an az da olsa fiyatlar normal. Vatandaşlar mezgit, istavrit, alabalık, levrek ve çipuraya rağbet ediyor.”

Levrek, çipura, somon ve alabalık artık tezgahları süsleyecek

Balıkçılardan Sedat Köz, levrek, çipura, alabalık ve alabalıkların tezgâhları süsleyeceğini söyledi.

Av yasağının ardından balığa dönüşen Vatandaş Münir Yılmaz, “Bu yıl fiyatlar da oldukça normal. Genelde levrek, somon, sargan alıyorum.”

İlhan Çavuş isimli vatandaş, “Yeşil izmarit hoşuma gitti, yeşil izmarit alıyorum. Fiyatlar normal, av yasağı başladı, bundan sonra balıklar daha pahalı olmaz inşallah.” – TRABZON

habernusaybin.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu