Ekonomi

Citi, Asya Pasifik hisse senedi araştırmasında işten çıkarma planlıyor

Citigroup Inc. Asya Pasifik bölgesindeki iş gücünü azaltmaya hazırlanıyor ve yaklaşık 20 hisse senedi araştırma pozisyonu ortadan kaldırılacak. İşten çıkarmalar bankanın daha geniş küresel yeniden yapılanma çabalarının bir parçası. Kaynaklar, işten çıkarmaların Hong Kong’daki iki araştırmacıyı etkileyeceğini ve Japonya, Avustralya ve Kore’de ek azalmaların beklendiğini söylüyor.

Bu işten çıkarmalar, Citigroup’un çeşitli pazarlara dağılmış yüzlerce çalışandan oluşan bölgesel araştırma ekibinde mütevazı bir azalmayı temsil ediyor. Banka konu hakkında yorum yapmamayı tercih etti.

İşten çıkarmalar, Citigroup’ta önümüzdeki birkaç yıl içinde 20.000’e kadar pozisyonun aşamalı olarak sonlandırılabileceği daha büyük bir yeniden yapılanmanın ortasında geldi. Çarşamba günü bildirildiği üzere, Citigroup’un menkul kıymetler ticareti bölümünden üç üst düzey yönetici de bu yeniden yapılanma kapsamında ayrılıyor.

Bankanın kadrosunda yapılan diğer değişiklikler arasında Asya Pasifik Ekonomik Analiz Başkanı Liu Li-gang’ın ve Citigroup’un Asya varlıkları bölümünde Güney Asya Yatırım Danışmanları Lideri Rob Hoffman’ın görevden alınması yer alıyor. Hoffman ve Citigroup rapor hakkında yorum yapmadı ve Liu da yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

koycegizhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu