Yaşam

Beatles’ın son şarkısı 2 Kasım’da yayınlanacak

Beatles, 43 yıl önce hayatını kaybeden John Lennon’un sesinin yapay zeka yoluyla dahil edildiği son şarkıları ‘Now and Then’in önümüzdeki hafta yayınlanacağını duyurdu.

BBC haberine göre, grubun üyesi Lennon’un 1970’li yıllardaki demo kaydına dayanan ‘Now And Then’ adlı müzik, grubun gitaristi Paul McCartney ve grubun davulcusu Ringo Starr tarafından geçen yıl tamamlandı.

Grup, ‘Now And Then’ın 2 Kasım’da yayınlanacağını duyurdu.

Grup üyeleri, 1980 yılında ölen Lennon’un sesinin yapay zeka yoluyla dahil edildiği şarkıyı tamamlamanın “olağanüstü bir deneyim” olduğunu belirtti.

‘HEYECAN VERİCİ’

Lennon’ın sesinin müziğe çok net bir şekilde aktarıldığını anlatan McCartney, “2023 yılında hâlâ The Beatles’ın müziği üzerinde çalışıyor olmak ve halkın duymadığı yeni bir şarkıyı yayınlamaya hazırlanmak heyecan verici.”

Ayrıca grubun ‘Red and Blue’ albümünün yeniden düzenlenmiş versiyonunun da 10 Kasım’da yayınlanması planlanıyor.

2022’de Lennon’ın eşi Yoko Ono, grup 1995’te bir kariyer antolojisi hazırlarken olası bir ‘yeniden birleşme şarkısı’ olduğu düşünülen ‘Now and Then’in taslağını içeren kaseti McCartney’e gönderdi.

Diyalog editörü Emile de la Rey, The Beatles üyelerinin seslerini tanımlayıp arka plandaki seslerden ayırmak için bir yapay zeka komutu oluşturdu. (KÜLTÜR VE SANAT HİZMETİ)

haber-balya.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu