Haber

Bakan Koca açıkladı: İstanbul’a 2 üniversite hastanesi için karar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay’ın Samandağ ilçesindeki sahra hastanesinde açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca’nın açıklamalarından satır başları şöyle;

Hatay’da şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmasının riskli olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim. Bu analizlerin yapılmasının sebebi ise durum normal görünse de artçı sarsıntıların içme suyunu riskli hale getirmesidir. Şebeke suyu sadece temizlik gibi genel amaçlar için kullanılabilir. Bu tür felaketlerden sonra toplumlar ve devletler salgın hastalık riskine karşı önlem almalıdır. Alınan tedbirleri başarıyla uyguluyoruz. Onbinlerce kişi arasında az görülen ishal gibi olaylar enfeksiyondan farksız durumlardır.

DEPREM BÖLGESİNDE SALGIN RİSKİ VAR MI?

Salgın riskine karşı dikkatli olunmalıdır. Şu anda salgına işaret eden bilimsel bilgiler söz konusu değil. Afet bölgesinde 17 bini doktor olmak üzere 122 bin sağlık çalışanı görev yapıyor. Ekiplerimizde ikamet ettiği yere giderek muayene olan hasta sayısı 250 bini geçti. Röntgenden diyabet hizmetlerine kadar her şey apaçık sahra hastanelerinde yapılıyor.

75 yaş üstü kişilerin kronik hastalıklarını takip ediyoruz. Afet bölgesinde 32 bin 724 yaşlıya sahip çıktık.

Çocuk ve ergen ruh sağlığı uzmanı sayısı 307’dir.

İSTANBUL’A 2 ÜNİVERSİTE HASTANESİ KARARI

Deprem hepimiz için bir uyarıydı. Önümüzde acil işler listesi var. Sağlık kurumlarımız için ülke genelinde harekete geçtik. İstanbul’daki 2 üniversite hastanemiz için adımlar atıyoruz. Çapa’nın mevcut yerleşkesindeki inşaatlar hızla tamamlanacak. Beylikdüzü Devlet Hastanesi ve Eyüp Devlet Hastanesi, İstanbul Tıp Fakültesi’nin kullanımına açılacak. Samatya olarak bilinen İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi açılacak.

ANTAKYA ÖZEL HASTANESİNDE BAŞVURULAR

Antakya’da özel bir hastaneyle ilgili tartışmaları hepimiz biliyoruz. Bu ve benzeri iddialarla ilgili gerekli incelemeleri başlattık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu