Haber

Atatürk’ün kente gelişinin 93. yıl dönümü Aydın’da kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kente gelişinin 93. yıl dönümü nedeniyle Aydın’da kutlama etkinlikleri düzenlendi.

Aydın Valiliği önünde düzenlenen törende, Aydın Valisi Yakup Canbolat ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Barış Altıntaş, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Vali Canbolat törende yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk’ün Aydın’a gelişinin 93’üncü yıl dönümünü heyecan ve coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Atatürk’ün Aydın ve ilçelerine yaptığı gezilerde yaptığı konuşma, dilek ve temennilerin, çağdaş Türkiye’nin inşası hedefi doğrultusunda değerli adımlar olduğunu vurgulayan Canbolat, şu ifadeleri kullandı:

“Bugünkü misyonumuz, ulusal çıkarlarımızı en üst düzeyde korumak, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına dayalı demokrasimizi, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmemizi daha ileriye taşımaktır.” Bölgemizdeki ve dünyadaki ülkeler. Aydın halkının Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına gösterdiği sevgi ve Milli Mücadele’ye verdiği destek, onların vatanına ve milletine olan bağlılığının, bağımsız yaşama arzusunun göstergesidir.”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Barış Altıntaş, Atatürk’ün 93 yıl önceki Aydın ziyaretinin Türkiye’nin siyasi geleceğinin şekillenmesi açısından değerli olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Vali Canbolat, yarışmalarda dereceye giren sporculara ikramda bulundu.

Valilikteki programın ardından tören Aydın Tren Garı’nda devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk’ün Aydın’a gelişinin simgesi olan balonlarla süslenen tren, Aydın Tren İstasyonu’na yanaştı. Ellerinde bayrakla trenden inen öğrenciler, bayrağı Aydın Valisi Yakup Canbolat’a takdim etti. Vali Canbolat bayrağı öperek teslim aldı.

AK Parti Milletvekilleri Seda Sarıbaş ve Ömer Özmen, CHP Milletvekili Evrim Karakoz, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Naci Aldemir, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, AK Parti MKYK Üyesi Umut Tuncer, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Mustafa Savaş, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

haberceltikci.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu