Haber

Ankara Kent Konseyi’nde ‘İmar ve Çevre Hukuku Çalışma Grubu’ kuruldu

ankara Kent Konseyi (AKK) bünyesinde genç hukukçulardan oluşan ‘Kent ve Çevre Hukuku Çalışma Grubu’ kuruldu. Cumhuriyetin 100. yılında 100 avukatın katılımıyla kurulan çalışma grubu, ‘Hukukun Geleceği’ başlığıyla ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Cumhuriyetin 100. yılı için 100 hukukçu, hukuk fakültesi öğrencileri, hukukçular ve iş insanlarının katılımıyla oluşturulan çalışma grubunun ‘Hukukun Geleceği’ başlıklı ilk toplantısında, geleceğin meslekleri ve şehrin öne çıkardığı projeler… ihtiyaçlar yasal kurallar çerçevesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisine sunulur. bilgi alışverişinde bulundu.

Kent ve Çevre Hukuku Çalışma Grubu, başta kent ve çevre olmak üzere doğa, iklim krizi, kültür ve tabiat varlıklarının korunması gibi konularda çalışmalar yapmayı hedefliyor.

Ankara Kent Konseyi Gençlik Parkı Kabul Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Kent Kurulları Birliği (TKKB) ve AKK Genel Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, şunları söyledi:

“YENİ BİR VİZYONLA BULUŞACAĞIZ”

“Toplumun her kesiminin katılımcı bir kültürle yeniden var olma çığlığı attığı bir yer burası. Ankara Kent Konseyi’ni kurduktan sonra herkesin zihninde prestijli bir yapıya ne kadar ihtiyacımız olduğunu anladık. Burası başlangıçların şehri Ankara. hukuk lazım, ekmek su lazım… Hukukun olmadığı yerde ekonomi olmaz bunu bilen bir birey olarak… Bir şehirde hukuk yoksa orada yatırım olmaz. hukukun olduğu yerde, şehrin sorununu sizlerle birlikte çözebiliriz. Şehre karşı işlenecek suçları birlikte takip edebilmek, hukuk disiplini içerisinde diğer çalışma gruplarımızın vizyonunu sağlamak. Para miktarını artırmak için ekmek ve suya ihtiyacınız var. Kent ve çevre hukuku çalışma seti ile yeni bir vizyonla buluşacağız.”

Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu, “Hukukun geleceği dediğimizde geleceğini merak ediyorsunuz. Bu iş aslında günümüzün şebeke işi. Bugün böyle bir görüşme yaptığınız için teşekkür ediyorum.”

Ankara 2. Baro Başkanı Sabri Işık şunları söyledi:

“Ne yapacağını bilen insanlar, gelecekte acı çekerek buna değer hayatlarına devam ediyorlar. Hukukun ve sizin geleceğinizle ilgili hiçbir endişem yok. Siz gençler bu düzenlemeyi yaparak bunu hak ediyorsunuz. Sizin döneminiz gelecekte başlayacak. Bugünden başlayıp bugünden sonra da devam etmesini diliyorum.”

Kent ve Çevre Hukuku Çalışma Grubu Başkanı Erhan Burak Aydın ise şunları söyledi:

“Kent ve çevresinin sorunlarını yasayla birleştirerek ele alıp yürütmeye tavsiye olarak sunacak bir çalışma grubu yoktu. Biz bu sorunları halkla birleştirecek 100 kişilik dinamik bir grubuz. Kanun ve yürütmeye öneriler sunacağız. İlk defa böyle bir küme oluşturduk. Kentin ve çevresinin sokakta yaşadığı sıkıntıları da mevzuat çerçevesinde daha uygulanabilir hale getirmek için çalışacağız.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu