Haber

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 5-6 Şubat tarihleri ​​arasında benzin ve motorin fiyatlarında indirim veya artış var mı? Güncel akaryakıt fiyatları!

Akaryakıt zam haberleri ardı ardına geldiğinde, akaryakıt ve motorin fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeniyle akaryakıtın litre fiyatı TL ne kadar oldu? Motorinin litre fiyatı kaç TL? sorular sıradan vatandaşlar tarafından rutin olarak araştırılmaktadır. Ayrıca akaryakıt fiyatlarında yeni bir artış mı var, akaryakıtta indirim mi var, motorin fiyatlarında artış mı var soruları da araç sahipleri tarafından yeni akaryakıt fiyatlarının öğrenilmesi için araştırılıyor. . İşte güncel akaryakıt fiyatları!

BENZİN FİYATLARI

05.02.2024 tarihi itibariyle akaryakıt fiyatları aşağıdaki gibidir:

  • Kurşunsuz 95(Excellium95) TL/lt: 39,35 TL
  • Motorin TL/lt: 41,66 TL
  • Motorin (Excellium) TL/lt: 41,71 TL
  • Kalorifer Yağı TL/Kg: 28,92 TL
  • Akaryakıt TL/Kg: 24,49 TL

BRENT PETROL NE KADAR?

Brent petrolünün varili uluslararası piyasalarda 77,68 dolardan işlem görüyor.

Cuma günü 79,44 dolara yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 77,33 dolardan tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün kapanış saat 09.39’a göre yüzde 0,45 artarak 77,68 dolara yükseldi. Aynı zamanda West Texas Intermediate (WTI) ham petrolü varil başına 72,52 dolardan alıcı buldu.

Petrol fiyatlarının yükselişinde, ABD’nin Ortadoğu’da Husilere yönelik yeni saldırılarının ardından artan arz kesintisi endişeleri etkili oldu.

ABD, Yemen’de İran destekli Husilerle ilgili darbe noktalarını açıkladı. ABD Savunma Bakanlığı, ABD ve İngiltere’nin, Yemen’in diğer 13 bölgesinde de Husilerle ilgili toplam 36 hedefi hava saldırılarıyla vurduğunu, Husilerin silah depoları, füze sistemleri ve rampaları, hava sistemleri ve radarlarının imha edildiğini belirtti. Bu saldırılarda hedef alındı.

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Petrol zengini Orta Doğu’da süregelen gerilim, küresel petrol arzını sekteye uğratacağı endişelerini artırmaya devam ediyor.

Öte yandan ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değer kazanması petrol fiyatlarındaki yükselişi sınırladı. ABD dolarının diğer para birimleri karşısındaki değerini ölçen ABD dolar endeksi Cuma kapanışına göre yüzde 0,10 artışla 103.880 dolara yükseldi.

Piyasa oyuncuları bu hafta dünyanın en büyük petrol tüketen ülkesi ABD’den ham petrol ve akaryakıt stoku bilgilerini bekliyor. ABD Enerji Bilgi İdaresi, ülkedeki ticari ham petrol stoklarının geçen hafta yaklaşık 1 milyon 200 bin varil arttığını açıkladı. Stoklardaki artış, ülkede talebin azaldığına işaret ederek petrol fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskı yarattı.

Brent petrolünde teknik olarak 77,90 ile 78,68 dolar aralığının direnç, 77,12 ile 76,34 dolar aralığının ise destek alanı olarak görülebileceği belirtiliyor.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Türkiye’de akaryakıt ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payı eklenerek KDV hariç rafineri satış fiyatı elde edilmektedir. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken Akdeniz-İtalya piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek önemli bir fiyat değişim farkı ile gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde edilmektedir. Bu hesaplama sonucunda dağıtım şirketlerinin uyguladığı fiyatlar rekabet ve özgürlük nedeniyle şirketlere ve şehirlere göre biraz farklılık gösterebilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu