Yaşam

4 malzemeli limonlu kurabiye nasıl tanımlanır?

4 malzemeli limonlu kurabiye Çıtır çıtır dokusu ile ağızda eriyen çok pratik bir tanımdır. İçeriğinde un ve yumurta bulunmadığı için glüten ve yumurta hassasiyeti olan bireyler tarafından rahatlıkla tercih edilebilir.

4 malzemeli limonlu kurabiye , adından da anlaşılacağı gibi, basitçe 4 ana araçtan yapılmıştır. Oda sıcaklığında tamamen yumuşamış tereyağı ve ağır süt, pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırılır. Üzerine limon kabuğu ve suyunu ekleyin. Azar azar eklenen mısır nişastası kıvam sağlar.

4 malzemeli limonlu kurabiye Kimlik belirleme araçları her konutta kolayca bulunabilir. Gereçlerin ortasındaki yoğunlaştırılmış süt, listedeki tek yabancı öğe olabilir. Yoğunlaştırılmış süt, tam yağlı süt ve şekerin kaynatılmasıyla elde edilir. 3 malzemeli ağırlıklı süt tanımına aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

4 MALZEME İLE LİMONLU KURABİYE TARİFİ İPUÇLARI

4 malzemeli limonlu kurabiye Tanımı yaparken dikkate alınması gereken birkaç püf noktası vardır. Bu hileler sayesinde lezzetli ve ağız sulandıran bir sonuç elde edebilirsiniz. 4 malzemeli limonlu kurabiyetarif püf noktaları şu şekildedir;

  • 4 malzemeli limonlu kurabiye Öncelikle tereyağını tamamen yumuşatmanız gerekiyor. Bunun için tanımı uygulamadan birkaç saat önce tereyağını buzdolabından çıkarın ve yumuşaması için bekleyin.
  • Karışıma mısır nişastasını birden eklemeyin. Bu ölçü ölçü farklılıklarına ve malzemenin hacmine göre değişiklik gösterebilir. Nişastayı yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırmaya dikkat edin.
  • Tarife fazladan limon kabuğu rendesi eklememeye dikkat edin. Bu, kurabiyenin nemini artıracak ve deforme olmasına neden olacak ve daha fazla nişasta gerektirecektir. Bu, kurabiyelerin parçalanmasına ve dağılmasına neden olacaktır.
  • 4 malzemeli limonlu kurabiye Hamur çok yumuşak bir hamur olmalıdır. Hazır olup olmadığını görmek için bir modül alın ve avucunuzun içinde yuvarlayın. Düzgün yuvarlanıyor ve bir top oluşturuyorsa, tamamdır.

İşte çay saatlerinde anında hazırlayabileceğiniz enfes kıvama sahip 4 malzemeli limonlu kurabiye tarifi…



4 MALZEMELİ LİMONLU KURABİYE TARİFİ

HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA

4 bileşenli limonlu kurabiye tanım kapları;

  • ¼ su bardağı (56 gr) tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış),
  • ¼ su bardağı (59 ml) yoğunlaştırılmış süt,
  • 1 yemek kaşığı (15 ml) limon suyu,
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi,
  • 113 gram mısır nişastası

4 malzemeli limonlu kurabiye nasıl tanımlanır?

Aşama 1

Fırını 175 derecede ısıtmaya başlayın. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsinizi hazırlayın.

Adım 2



4 malzemeli limonlu kurabiye Öncelikle geniş bir karıştırma kabı alın. ¼ bardak oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı ve ¼ bardak yoğunlaştırılmış süt ekleyin. Tereyağı tamamen eriyene ve pürüzsüz bir karışım elde edene kadar bir spatula ile karıştırın.

Aşama 3

Elde edilen karışıma 1 yemek kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu ekleyin. Karıştırırken azar azar mısır nişastasını ekleyin.

Adım 4



4 malzemeli limonlu kurabiye Mısır nişastasını ekledikçe hamur toparlanacak ve ele yapışmayan bir kıvam alacaktır. Hamurun tamamen hazır olduğunu anlamak için avucunuza bir modül alıp yuvarlayın. Pürüzsüz bir top oluşuyorsa hamura mısır nişastası eklemeyi bırakın. Hala yapışkansa, biraz daha mısır nişastası ekleyebilirsiniz.

Adım 5



hazır 4 malzemeli limonlu kurabiye Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Pürüzsüz bir şekil alana kadar elinizle yuvarlayın. Oluşan topu avucunuzla hafifçe bastırarak düzleştirin. Bu sayede kurabiyeleriniz yuvarlak değil düz bir şekil alacaktır. Çok bastırırsanız çok yayılır.

Adım 6

Hazırladığınız kurabiye toplarını fırın tepsinize aralıklı olarak dizin. Tüm hamurlar piştikten sonra fırına verin. 13-15 dakika kurabiyeler şişene ve kenarları kızarana kadar pişirin.

Adım 7

pişmiş 4 malzeme limon Kurabiyelerinizi fırından çıkarın. Kendi halinde soğumaya bırakın. Servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Afiyet olsun!

sarkoy-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu